Reçetelere hayır, limona evet!— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Reçetelere hayır, limona evet!

Reçetelere hayır, limona evet!

Sıkı sıkı uymanız gereken detoks formüllerine ve reçetelerine ihtiyacınız yok. Sistemin nasıl işlediğini, neyi nasıl yemeniz gerektiğini ve hangi besinlerin detoks etkisi yüzünden ön plana çıkması gerektiğini öğrendiğinizde kendi reçetenizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Bilmeniz gereken ilk şey, detoks dendiğinde ortaya çıkan manzaranın sebze ve meyvelerle dolu olması gerektiğidir. Tabii onlardan daha akıllıca faydalanmayı da öğrenmeniz lazım.

Bir detoks kürünün olmazsa olmazlarından biri limondur. Limon olmadan detoks kürü olmaz, çünkü dünyada limon kadar vücudu alkalize eden ve negatif iyonlar yükleyen başka bir besin yok. Sebzelerinize, çorbalarınıza, maydanozun üzerine, hatta meyvelerin üzerine bile limon sıkın.
Ama en önemlisi, sabaha uyanır uyanmaz bir bardak ılık suyun içine taze limon sıkıp içmektir. Dilerseniz sabah uyanır uyanmaz içtiğiniz limonlu suya zencefil ve taze öğütülmüş keten tohumu ekleyin. Limon, zencefil, biraz elma suyu, biraz da nar suyundan oluşan bir kokteyl hazırlayın. Normal hayatımızda da vücudu alkalize etmenin, vitaminle yüklemenin yolu limondan geçiyor.

Limon gibi turunçgiller familyasından olan portakal ve greyfurdun da asidik oldukları düşünülür, halbuki her ikisi de vücudu alkalize ederler. Detoksta -fazla abatmamak koşuluyla- greyfurt da yenebilir. Özellikle kırmızı renkteki kan greyfurdu likopenden yana zengindir ve karaciğer temizliği konusunda çok başarılıdır.

Hayatı Uzatmanın Sırları
Prof.Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Önceki makale Ispanaktan browni olmaz demeyin, mutlaka deneyin!
Sonraki makale Diyet listelerinin olmazsa olmazı, peki neden?