Üç Detoks Tarifi ile Bahara Hazırlanın— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Üç Detoks Tarifi ile Bahara Hazırlanın

Üç Detoks Tarifi ile Bahara Hazırlanın

Anti-kanser detoks kokteyli:

300 gr. pancar, 100 gr. kereviz, 50 gr. patates, 25 gr. turp. Sebzelerin tamamı katı meyve sıkacağından ya da blenderdan geçirilir. Süzülen karışım gün içinde iki-üç defada tüketin. Bu tarifi ayda üç ya da dört kez uygulayın, bence mükemmel bir detoks kokteyli

Detoks çorbası:

Ispanak, roka ve maydanoz sapları (bu yeşil yapraklı sebzelerin sadece saplarını kullanmalısınız), bir baş sarımsak, mor lahana, beyaz lahana, havuç, karnabahar, kereviz ve soğan. Tüm sebzeleri tencereye koyun ve düşük bir ısıda yavaş yavaş haşlayın. Bu suyun içine limon, zerdeçal, kuru nane, kuru fesleğen, kırmızıbiber, sumak atın. Sınırlama yok, dilediğiniz kadar içebilirsiniz.

Detoks çayı:

Bir tutam ıhlamur, yarım çay kaşığı dövülmüş rezene, bir tutam kurutulmuş karahindiba yaprağı, bir tutam kiraz sapı, yarım çay kaşığı zerdeçal, bir tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil, dört beş diş karanfil ve dört beş tarçını bir litre kaynamış suda beş dakika bekletin ve dilediğiniz kadar için. İçinde son derece güçlü antioksidanlar bulunan bu tarifi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.

Kaynak: "Hayatı Uzatmanın Sırları" Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Önceki makale 15 dakikada sağlıklı balık tarifi
Sonraki makale Kış mevsimini hastalıksız geçirmek mümkün mü?