b-fit’ten Düzenli Spor Yapmaya Teşvik Edecek İpuçları— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
b-fit’ten Düzenli Spor Yapmaya Teşvik Edecek İpuçları

b-fit’ten Düzenli Spor Yapmaya Teşvik Edecek İpuçları

Spora heveslenip bırakanlardan, egzersiz seanslarını bir rutine oturtamayanlardan ya da harekete geçmeye üşenenlerden misiniz? Öyleyse, sizi düzenli spor yapmaya motive edecek ipuçları hazırladık.

 

  1. Yeni Spor Kıyafetleri Alın

İçinde hem rahat hem de iyi hissedeceğiniz spor kıyafetleri olmazsa olmaz. Vücudunuzu sıkı gösteren bir tayt, size selfie çekmeyi istetecek bir takım veya sırf giymek için yürüyüşe çıkartacak yeni sneakerlar spora hevesle başlamanızı sağlayacaktır.

Birbirinden rahat ve şık tasarımlı spor taytı, spor şortu, sporcu sütyeni, eşofman altı ve daha fazlası b-fit Shop’ta!

 

  1. Size Enerji Veren ve Mutlu Eden Sporu Bulun

Spor seanslarını zorunluluk gibi görmektense günün iple çektiğiniz anlarına dönüştürmek için sevdiğiniz sporu bulmalısınız. Ayrıca, her gün aynı egzersizleri yapmak yerine ruh halinize en uygun aktiviteyi yaparak sporu eğlenceli hale getirebilirsiniz. Örneğin bugün içinizden dans etmek geliyorsa size en yakın b-fit merkezinde zumba dersine, yer çekiminin sınırlayıcı etkisinden kurtulmak ve özgürleşmek istiyorsanız trambolin dersine veya az zamanda etkili bir antrenman için b-fit 30 dakika interval sistem çalışmasına katılabilirsiniz.

 

  1. Müzik Listesi Hazırlayın

Yüksek tempolu, favori şarkılarınızdan oluşan bir liste hazırlayın ve egzersiz sırasında içinizden şarkılara eşlik edin. Enerjinizi yükseltecek şarkılar eşliğinde spor yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

 

  1. Sporu Arkadaşınızla Yapın

Bildiğiniz gibi biz insanlar sosyal varlıklarız; genel olarak tek başına değil de topluluk halinde hareket etmeyi tercih ediyoruz. Spordaki en somut motivasyon kaynağınız da beraber antrenman yapmayı seçtiğiniz arkadaşlarınızdır. Hem tek başına olmanın getirdiği monotonluktan kurtulur hem de tatlı bir rekabet içinde sosyalleşebilirsiniz.

 

  1. Hedefler Belirleyin ve Kendinizi Ödüllendirin

Hedef belirlemek, motive olmanızı ve ilerlemenizi sağlamanın en iyi yoludur. Maksimum başarı için daha büyük hedefler koyarken, başarılarınızı daha sık kutlayabilmeniz için küçük hedefler de koymalısınız. Örneğin, o gün zorlu bir antrenmanı tamamladığınızda veya haftalık adım hedefinize ulaştığınızda küçük ödüllere izin vererek sporu daha keyifli hale getirebilirsiniz.

 

  1. Takipte Kalın

Bir egzersiz günlüğü tutarak düzenli spora başlamadan önce fotoğrafınızı çekin, tartılın ve ölçülerinizi alın. Her hafta bu adımları tekrarlayarak gelişimi takip edin. Spor öncesi ve sonrasındaki ilerlemenizi görmek motivasyonunuzu arttırarak düzenli sporu hayatınızın merkezine koymanızı sağlayacak.

Önceki makale Yoga’nın Büyülü Etkisi
Sonraki makale Anneler ve Kızları İçin Mutluluk Verici Öneriler