En İyi Dostun, Cildin— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
En İyi Dostun, Cildin

En İyi Dostun, Cildin

Her sabah uyanıp aynaya baktığında ilk gördüğün, spor yaparken, sevdiklerinle vakit geçirirken, yemek yerken, çalışırken her zaman yanında olan en iyi dostun, cildin. O senin duygularından, beslenmenden, yaşam tarzından etkilenir. Çünkü o sensin, senin en değerli parçan.

Belki hayatın boyunca hiç cilt problemi yaşamadın ya da hep sorunlu bir cildin oldu; belki de yaş çizgilerin oluşmaya başladı ve bu durum seni rahatsız ediyor. Hiçbir şey için geç değil! Unutmaman gereken 5 basit adım ile haydi gel neler yapabiliriz bakalım…

 

Cildin ile Tanış

Bazen cildin için hangi bakımı yaparsan yap veya hangi ürünleri kullanırsan kullan istediğin sonucu elde edemezsin. Peki cildini ne kadar iyi tanıyorsun? Ona ihtiyacı olan bakımı vermen ve onun için doğru olan ürünleri kullanman çok önemli. Belki de yaşadığın problemler cildini yeteri kadar iyi tanımadığın içindir. Bu konuda bir doktora veya güzellik uzmanına danışabilir; doğru ürün ve yöntemleri uygulayarak daha sağlıklı ve iyi bir cilde kavuşabilirsin.

 

 

Doğru Beslen

Cildimiz beslenme alışkanlıklarımızı benimser. Cildimizi her ne kadar krem, serum, maske gibi ürünler kullanarak dışarıdan desteklesek de hem vücut, hem de cilt sağlığı için tükettiğimiz besinlere dikkat etmeliyiz. Antioksidan besinler dediğimiz yeşil meyve ve sebzeler ile C, A, E vitaminleri içeren besinleri düzenli aralıklarla tüketerek cildimiz içerinden de desteklenmeli. Bu desteği mevsimine göre portakal, mandalina, greyfurt, ıspanak, brokoli, havuç ve badem gibi taze meyve, sebze ve kuruyemişleri tüketerek alabilirsin.

 

Cildini Arındır

Nasıl düzenli olarak evini, arabanı temizliyorsan cildini de temizlemen şart. Cildin gün içerisinde bir çok yabancı maddeye maruz kalır. Yağ, toz, kir, ciltte biriken ölü deri bütün gözeneklerini tıkar ve cildinin olduğundan daha sağlıksız görünmesine sebep olur. Lütfen üşenme, günde en az 1 kez, hatta sabah ve akşam olmak üzere iki defa cildini su veya yağ bazlı bir temizleyici ile arındır.

Ayrıca ister hafif ister yoğun bir makyajın olsun, mutlaka makyajını temizle! Evet bazen yorgun oluyoruz, uykumuz geliyor ama ertesi sabah temizlenmiş ve hafif bir cilt ile uyanacak olmanın ferahlığını düşün…

Bonus: Yüzünü yıkarken soğuk veya soğuğa yakın Ilık bir su tercih edersen cildin zamanla daha sıkı ve parlak bir görünüme kavuşur.

 

Cilt ve Su ilişkisi

Cildin görünümü ile sağlık doğru orantılıdır. Eğer günlük olarak içmen gereken su miktarını ihmal ediyorsan, vücudunda olması gereken sıvı oranı eksiye düşer ve cildin sana bunu anlatmaya çalışır. Daha kuru, solgun ve sarı bir cilt rengine sahip olursun. Önce kendi sağlığın, daha sonra da cildinde fark edeceğin değişim için mutlaka her gün vücudunun, yani hücrelerinin ihtiyacı olan su miktarını tüketmelisin. Zamanla cildinin daha taze bir görünüme kavuşup ışıldadığını fark edeceksin.

 

 

Güneşten Korun

Günümüzde güneş ışınlarının faydaları kadar zararları çok konuşulan bir konu. Ultraviyole, yani UV ışınları olarak adlandırdığımız güneş ışınlarının kırışıklık, lekelenme, kuruluk gibi cildin uzun vadede sağlığını bozacak etkileri olabiliyor. Ama endişelenme, bu olumsuz etkilerden korunmak aslında çok da zor değil… İster yaz olsun ister kış, açık hava veya kapalı ortam diye ayırt etmeden her mevsim ve durumda koruyuculu güneş kremini düzenli kullanırsan hem cildinin sağlığını korumuş olur hem de yaşlanmasını geciktirirsin. Güneş kremini seçerken de bir doktora, eczaneye veya güzellik uzmanına danışmayı unutma!

 

Bonus

Unutma, hiçbir bakım ürünü veya makyaj malzemesi kendini sevmen için bir etken değil! Sen her zaman, her halinle güzelsin, önce kendine bunu hatırlat. Bunu cildine yansıtmak için de içindeki iyiliğe kulak vermen ve her zaman gülümsemen yeterli!

Önceki makale Anneler ve Kızları İçin Mutluluk Verici Öneriler
Sonraki makale b-fit Kadınları Ekonomiye Katılmaları ve Kendi Ayakları Üstünde Durmaları için Destekliyor