Mutlu Anne Mutlu Aile— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Mutlu Anne Mutlu Aile

Mutlu Anne Mutlu Aile

Mutlu Anne Mutlu Aile
Anneler olarak kendi mutluluğumuzu ve sağlığımızı yeteri kadar düşünüyor muyuz? Yoksa tek amacımız çocuğumuzun mutluluğu ve sağlığı mı oluyor? Mutlu ve sağlıklı olmadan başka birini sağlıklı ve mutlu yapmak mümkün mü? Çocuğumuza bizim her şeyimiz yansıyor. Kabul edelim anne mutluysa çocuk da mutlu oluyor tüm aile de…
O zaman ne yapıyoruz kendimize değer veriyoruz, sağlığımız için kendimize zaman ayırıyoruz ve bunları yapınca mutlu olduğumuzda suçluluk hissetmiyoruz.  Aynı uçaktaki gibi oksijen maskesini önce kendimize takacağız sonra çocuğumuza. Peki, nereden başlayalım? Şuna inanın başlayınca gerisi gelecek.
Anne olduktan sonra çoğu insanın yaptığı tek spor bebeğini taşımak ve onun peşinde koşturmak oluyor. Bunlar da bence spor sayılır ama arada bir çocuğumuzdan uzaklaşıp kendimize 30-60 dk ayırmak bizim yeniden şarj olmamızı sağlayabiliyor. Bu sürede vücudumuzun yeniden güçlenmesini ve şekillenmesini de sağlayabilirsek ne ala  B-fit merkezleri bunun için en ideal yerler olabilir. İnsan bir grupla spor yaparak sosyalleştiğinde daha çok motive oluyor ve spora devam etme olasılığı artıyor. En son araştırmalara göre günde 45 dakika spor yapmak günde bir anti-depresan kullanmakla aynı etkiye sahip. Spor vücuttaki serotonin (mutluluk hormonu) oranını arttırıyor.
Sağlıklı beslenmek de çok önemli. Pek çok anne çocuğunu en sağlıklı yiyeceklerle beslerken kendisi çocuğuna vermeyi düşünmeyeceği sağlıksız besinleri tüketiyor. Lütfen siz de vücudunuza değer verin ve ona sadece kaliteli ve sağlıklı besinler sunun. Sağlıklı beslenmek de insanı mutlu ediyor. Her şey karar vermekle başlıyor. Siz bundan sonra sağlıklı beslenmeye karar verin gerisi gelecek göreceksiniz.
Gelişim psikoloğu Susan Pinker, 100 yaşını aşmış pek çok kişinin yaşadığı Sardunya Adası’ndaki insanların hayatlarını incelediğinde uzun ve sağlıklı yaşamanın sırlarından en önemlisinin yakın ilişkiler ve sosyal entegrasyon olduğunu görüyor. Hem uzun hem de mutlu yaşamak için bize mutluluk veren sosyal ilişkiler kurmalıyız. Siz de sosyalleşebileceğiniz ortamlar yaratın. B-fit merkezlerinde kadınlar sosyalleşiyor, beraber spor yapıyor, bilgi ediniyor ve sohbet ediyor.
Hayata bakış açımız da çok önemli. Her zaman olumlu olun ve elinizdekiler için şükredin. Hayatınızdan negatif ve enerjinizi düşüren insanları çıkarın.
Anı yaşayın ve anın değerini bilin. Çocuklarınızla güzel anılar biriktirin. Anneliğinizin tadını doyasıya çıkartmanız ve hep mutlu olmanız dileğiyle.
Ece Kumkale
Hassasanne.com
Önceki makale Toplumsal İletişimsizliğin Panzehiri Spor
Sonraki makale Fit Yaşamaya Dikkat Ediyoruz, Peki Ya Uykumuza