Mutlu Olmak ve Zen Felsefesi— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Mutlu Olmak ve Zen Felsefesi

Mutlu Olmak ve Zen Felsefesi

Herkes hayatın farklı noktalarında, benzer şekilde mutluluğu arıyor. Kimi işinde, kimi ailesinde, kimi sanatta, kimi dinde, kimi bilimde arıyor mutluluğu. Oysa mutluluğu önce kendimizde aramalı, kendimizi görmeyi seçmeliyiz.
Size bugün mutluluğun sırrının yine bizde olduğunu Zen Felsefesi çerçevesinde birkaç maddeyle özetlemeye çalıştık.
Hazırsak başlayalım mı?


Zen felsefesinin temeli; Koşulsuz olarak bağlanmayı reddetmek, Acının ve mutluluğun içten geldiğini kabul edebilmek, Farkındalık kazanmak ve odaklanabilmek, Daima merhametli ve nazik olmaktır.


1-Meditasyon Yapmayı İhmal Etme!


Meditasyon dediğinde gözünüz bir parça korkmuş olabilir. Fakat bilinenin aksine meditasyon yapmak için illa kursa yazılmanız ya da matın üzerinde oturmanız gerekmez. Sadece nefesinize odaklanarak da medistasyon yapabilirsiniz.
Hadi şimdi kendine birkaç dakika ver! Yavaşça gözlerini kapat, nefesine odaklan ve düşüncelerin serbestçe salınmasına müsaade et! İşte başardın!


2- Anı Yaşa!


Hayatı yarınlara ertelemek, bugünü unutup, gelecekteki mutlu günleri hayal etmek size kısa süreli bir mutluluk sağlasa da anı kaçırmanıza neden olur. 
Anı yaşamak ve hayat o an nasılsa bunu deneyimlemek, bununla başa çıkmayı öğrenmek size kendinizi daha güçlü hissettirecek!


3- Doğa İle Bütünleş!


Büyükşehirlerde yaşayanlar için bu biraz zor olsa da imkansız değil. Ormanda yapacağını kısa bir yürüyüş, deniz kıyısında biraz vakit geçirmek ruhunuzu dinlendirecek ve sizi yeni güne hazırlayacaktır.


4- Minimalist Yaşa!


Sahip olduklarınız, sizin gerçekte kim olduğunuzu belirleyemez. Her şeye sahip olmak mümkün olmadığı gibi mutluluğu çok fazla şeye sahip olarak yakalamak nerdeyse imkansız.
Hayatı sadeleştirip, basitleştirmek size çok iyi gelecek!

Önceki makale Erteleme Sanatı - Oyalanma Savsaklama ve Kaytarma Rehberi
Sonraki makale Toplumsal İletişimsizliğin Panzehiri Spor