Formunuzu suda egzersizle koruyun!— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Formunuzu suda egzersizle koruyun!

Formunuzu suda egzersizle koruyun!

Suda Yapacağınız 15 Dakikalık Egzersiz ile Formunuzu Koruyun

Dış bacak için:  Havuzun kenarına yaslanının. Ayak uçlarınız yere bakacak şekilde bisiklet çevirme hareketi yapın. Egzersizi 25 kez yaptıktan sonra 1 dakika ara verin, sonra yeniden 25 kez yapın.  Toplam dört set yapacağınız bu egzersiz özellikle iç ve dış bacaklarınızın forma girmesini sağlayacaktır.

İç bacak için: Bacak içlerinizin formsuzluğundan şikayet ediyorsanız bu egzersiz tam size göre! Bunun için aynı bisiklet çevirmede olduğu gibi havuzun kenarında oturun. Bacaklarınızı 90 derece kaldırıp, dışa ve içe doğru makas hareketi yapın. Egzersizi 25 x 4 set tekrarlayın.

Göbek ve üst bacak için: İşte size göbeğinizin forma girmesini, üst bacaklarınızın da hafiften kaslanmasını sağlayacak etkili bir egzersiz! Yine havuzun kenarına tutunun. Bu defa her iki bacağınızı da kırmadan 90 derecelik açıyla yukarı kaldırıp aşağı indirin. Bu arada nefesinizi de ayarlamayı ihmal etmeyin. Bacağınızı indirirken, nefesinizi kaldırırken almalısınız. Egzersizi 25 x 4 set tekrarlayın.

Kalçalar için: Bu egzersiz düşük kalçalar için birebir! Bu defa havuzun kenarına ters tutunun. Ayak ucunuz dimdik yere baksın. Bacaklarınızın her birini kaldırabildiğiniz kadar çok kaldırıp indirin. Egzerisizi her bacak için 25 x 4 set tekrarlayın.

Kollar için: Fit kollara sahip olmanın belki de tek yolu bol bol yüzmek. Ancak yüzme bilmiyorsanız, ya da çabuk yoruluyorsanız aynı hareketi yaparak da fit kollara kavuşabilirsiniz. Bunun için boyun hizanıza kadar suya dalın. Kollarınızı kırmadan ellerinizle çevrenizde büyük bir daire çizin ve tekrar başa dönün. Egzersizi 25 x 4 set tekrarlayın. Bu egzersizi sadece suda değil, evde boş zamanınızda TV seyrederken bile yaparak, kollarınızda gözle görülür bir fark yaratabilirsiniz. Yeter ki, düzenli olsun.

Bel için: Bel çevresindeki yağları eritmenin en iyi yolu, olduğunuz yerde durup, belinizi sağa sola hareket ettirmek. Aynı egzersizi suda da yapabilirsiniz. Suda ayaklarınız yere değecek şekilde durun. İki kolunuzu yanlara açarak, belinizi sağa, sola döndürün. Egzersizi 25 x 4 set tekrarlayın.

Önceki makale Gün Boyunca Kaybettiğiniz Enerjiyi Geri Kazanmanın 24 Yolu
Sonraki makale Zumba ile fazla kilolara elveda...