Koştuğunuz halde neden zayıflayamıyorsunuz?— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Koştuğunuz halde neden zayıflayamıyorsunuz?

Koştuğunuz halde neden zayıflayamıyorsunuz?

Aç karına koşuyorsunuzdur

Tıka basa yemek yedikten sonra spor yapmak ne kadar sağlıksızsa, tamamen aç karına spor yapmak da o derece sağlıksızdır. Koşu sırasında açlıktan başınız dönebilir, tansiyonunuz düşebilir ve eve döndükten sonra normal yediğinizin iki-üç katı yemek yiyebilirsiniz. Bu da kilo vermek için çıktığınız koşunun hiçbir işe yaramaması anlamına gelir. Hatta bazıları  koştuğunda daha çok kilo aldığından yakınır. Yapmanız gereken, spora başlamadan önce eğer çok açsanız 1 dilim ekmek, küçük bir dilim peynir ve domates yiyerek açlığınızı bastırmak. Böylece spor sonrası aç kurtlar gibi yemeklere saldırmaz,  kilo vermeye başlarsınız.

Yeteri kadar hareket etmiyorsunuzdur

Eğer bütün gün oturup, günde sadece spor olsun diye 10 dakika koşuyorsanız, kilo verememeniz çok normal. Zira vücudunuzun gerçek anlamda yağ yakabilmesi için en az 20 dakikaya ihtiyacı var. Tüm gün hareketli olun, yürüme mesafesindeki yerlere yürüyerek gidin, merdivenleri kullanın. Koşuya çıktığınızda fazla enerjiniz kalmıyorsa ilk 10 dakika tempolu yürüyüş yapın, sonra 10 dakika koşun.

Sandığınızdan fazla yiyorsunuzdur

“Diyet ve spor yapıyorum, ama hala kilo veremiyorum” cuların en büyük yanılgısı sandıklarından çok daha fazla yemeleridir. “Bir lokmadan bir şey olmaz” diyerek gün içinde ağza atılan her fazla kalori asıl öğünlerde yemeniz gerekenlerden bile daha fazla olabilir. Bunu önlemek için her gün ne yiyorsanız, ama ne yiyorsanız hepsini yazın! Ne kadar fazladan kalori aldığınızı göreceksiniz.

Metobolizmanız az çalışıyordur

“Metobolizmam az çalışıyor!” Çok tanıdık bir cümle değil mi? Her şeye rağmen kilo veremediğinden yakınanlardan sık sık duyarız bunu. Aslında çoğunun metobolizması gayet düzgün çalışıyordur ama yukarıda da vurguladığımız gibi sadece fazla yiyorlardır. Ancak troid yetmezliği gibi rahatsızlığı olanlarda metobolizma hızı gerçekten düşebilir. Ne var ki, bu sorun hiç de çözümsüz değildir. Böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız, bir endokrin uzmanından randevu alın. Hekiminiz gerekli tedaviyi uygulayarak metobolizmanızın normale dönmesini sağlayacaktır.

Önceki makale Zumba ile fazla kilolara elveda...
Sonraki makale Bacak ve kalça kaslarınızı kuvvetlendirecek #Squat!