Virüslere Karşı Toksik Olmayan Yüzey Temizleyicisi Yapmak— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Virüslere Karşı Toksik Olmayan Yüzey Temizleyicisi Yapmak

Virüslere Karşı Toksik Olmayan Yüzey Temizleyicisi Yapmak

Koronavirüsle birlikte hayatımızda temizlik çok daha önem kazandı. Peki ya kendi temizliğimiz için kullandığımız temizleyiciler, dünya için ne kadar temiz?

Sizce toksik içerikli ürünler dışarıda mı, evde mi daha fazla? Yanıtımız maalesef evde… Bu yanıta inanamamış olabilirsiniz ama ne yazık ki doğru. Evde kullanılan sıradan bir temizlik malzemesi ne yazık ki evinizi temizlemenin ötesinde sizde ve dünyada toksik etki yaratabilir.

Çoğu temizlik malzemesi içerdiği toksik maddeler sebebiyle çevreye en çok zarar veren ürünler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra, birçoğu plastik ambalajlarda sunulur ki, bu da plastik atıklar sebebiyle çevre kirliliğinde büyük rol oynar. Peki bu durumda ne yapacağız?

Pis bir evde yaşamak mı, yoksa zehirli toksik içerikli malzemelerle temiz bir evde yaşamak mı?

İyi haber üçüncü bir seçeneğimizin olması. Kendi temizlik malzemelerimizi kendimiz yapabiliriz. Üstelik toksik olmayan temiz ve doğaya saygılı bir içerikle hazırlayabiliriz. Kendi temizlik malzemelerimizle masraflarımızı düşürebilir ve karbon ayak izi bırakmaz, doğaya zarar vermeyiz. Tüm yüzeylerde güvenle kullanabileceğiniz temizleyici için gereken malzemeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Zehirsiz bir dezenfektan yapmak için gereken malzemeler:

- Sirke

- Su

-Karbonat

-Oksijenli su

-Tercih edeceğiniz bir bitki esansı (esansiyel yağ)

Yapılışı:

Ölçü olarak bir kahve fincanı kullanabilirsiniz. 5 kahve fincanı oksijenli suya, 1 fincan su, 1 fincan sirke ve yarım fincan karbonat ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri bir araya getirip cam bir sprey kabına koyabilirsiniz.

Bu içerikle hazırlayacağınız kendi yüzey temizleyicinizi her türlü yüzeyde kullanabilirsiniz. Yerleri silebilir, toz alabilir, lavabo gibi yüzeyleri temizleyebilir ve beyazlatabilirsiniz. Amonyak ve çamaşır suyu (geleneksel temizlik) gibi toksik etkiler yaratmaz. Üstelik yüzey temizleyiciniz geleneksel temizleyiciler gibi her yüzeyi dezenfekte eder. İçeriğinde bulunan bitki esansı ile zehirsiz ve hoş bir koku bırakır.

Önceki makale Koronavirüs Zamanında Verimli Home Office Çalışmanın Püf Noktaları
Sonraki makale Koronovirüs'ten Bireysel Olarak Korunmanın Yolları