Şengül Sönmez— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Şengül Sönmez

Şengül Sönmez

Merhabalar b-fit kadınları,

Baş dönmeleri, göz kararması gibi şikayetlerden sonra doktora gittim. Test sonuçlarına ve tetkiklere göre Hipoglisemi (Kan Şekeri Düşüklüğü) teşhisi kondu. İlaç kullanmam ve tatlı türü yiyecekler yemem gerekiyordu. Ben ise karbonhidrat ağırlıklı beslenen biriyim. Hayatımda tatlının, dondurmanın, çikolatanın hiç yeri yok desem yeriydi. Bu hastalıkla beraber kan şekerini yükseltmek ve dengelemek için sık sık çikolata ve kesme şeker tarzı yiyecekler tüketmeye başladım. Tabi ki bu beslenme tarzı bende 2 ayda 4 kilo almama ve acayip bir şişliğe sebep oldu.

İşte bu sıralar spor salonlarını araştırmaya başladım. Yerel ve kurumsal spor salonlarını inceledim.  Kurumsal bir spor salonunun yani franchise bayilik şeklinde çalışan bir salonun daha ciddi ve güvenilir olduğu dikkatimi çekti. Özellikle b-fit’in kadınlar için tasarlanmış,  kadınlara yönelik çalışıyor olması ve kadın çalışanların olması daha güzeldi.

Denizli Çamlık b-fit'in telefonunu çevirdim. Karşımda tatlı ve samimi bir ses bana nasıl yardımcı olacağını soruyordu. Kendimi çok iyi hissettim. Sanki çoktan beri tanıyormuşum gibiydi. Deneme seansı ve ortamı görmek için randevumu aldım. İlk adımı tamamlamıştım. Çok istekli ve heyecanlı bir şekilde salona gittim. Beni Sayın Nevin Hanım karşıladı. Aynı telefondaki gibi sıcak ve samimiydi. Kendimi rahat hissetmem önemliydi tabi fakat benim için daha önemli şeylerde vardı. Özellikle temizlik. Kapalı bir ortamda, hızlı soluk alıp verdiğim bir ortamda temizlik benim için çok önemliydi. Her yerin pırıl pırıl ve düzenli olması beni daha da çok rahatlattı. Üç aylık paketimi satın aldım hemen başladım.

İlk etapta kilo almamı durdurmak ve aldığım kiloları vermek olarak başladığım bu serüven yerini mutluluğa ve yaşam enerjisine bıraktı. Çünkü spora gittiğim günlerde kendimi daha mutlu, özgüveni daha yerinde, çalışma ortamımda daha başarılı ve akşam ailemle çocuklarımla daha kaliteli zaman geçirmeme sebep oluyordu.  Anladım ki spor yapmak sadece kilo vermek ya da incelmek değildi. Kendime bu yaşam telaşının içinde yarım saatte olsa zaman ayırmak, kendim için bir şeyler yapmak bana iyi geliyordu. Üç ayın sonunda; mutluluğuma mutluluk katan 3,5 kilo vermiş ve ortalama da 33 santimde incelmiş, ayrıca spordan önce merdivenleri çıkarken mutlaka korkuluklara tutunarak çıkan ben artık HİÇBİR YERE TUTUNMADAN  dimdik merdivenleri çıkabiliyorum.

Düzenli spor yapmak sadece fazla kilo için olmamalı. Kilo problemi olmayanlar da günlük spor yapmalı. Böylelikle güler yüzlü insanlar etrafta dolaşmaya başlamalı ve toplum psikolojisinin de  düzelmesi  için küçük bir adım atılmış olur diye düşünüyorum.Teşekkürler B-FİT, teşekkürler Sayın Nevin Beydoğan , teşekkürler Sayın Aydan Hocam ve Teşekkürler Aslı Hocam…

Şengül Sönmez / Denizli Çamlık b-fit merkezi üyesi

Üyelerin Başarı Öyküleri
Önceki makale Alime Güney
Sonraki makale Gülşah Yıldıran