Spor Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Spor Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Spor Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

1. Amaçlanan Kullanım:

Spor ayakkabınızı seçerken önce hangi amaç için aldığınızı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

2. Pronasyon Tipi:

Pronasyon, yürüdüğünüzde ya da koştuğunuzda ayağınızın nasıl şekil aldığını anlatmak için kullanılan bir terimdir. Ne için olursa olsun bir ayakkabı alırken ayak sağlığınız açısından pronasyon tipinizi bilmeniz gerekir.

3. Ayakkabı Uzunluğu:

Ayakkabı numaranız hakkında sabir fikirli olmayın. Ne kadar spor yaparsanız ayağınız da ayakkabınızın içerisinde o kadar alana ihtiyacı olacaktır. Bu nedenle seçtiğiniz spor ayakkabısında; ayakkabının ucu ile başparmağınız arasında bir parmaklık bir genişlik olması gerekir.

4. Ayakkabı Genişliği:

Ayağınıza uyum söz konusu olduğunda ayakkabınızın genişliği de uzunluğu kadar önemlidir. Eğer ayakkabınız ayağınıza göre geniş ise spor sırasında ayağınızda sürtünmeye ve su toplamasına neden olabilir.

5. Ağırlık:

Ağırlık iki şeye değinmektedir. Bunlardan birincisi koşucunun ağırlığıdır. Eğer ağır veya daha büyük yapıda iseniz o zaman fazlası ile destek sağlayan bir ayakkabıya ihtiyacınız olabilir. Diğer ağırlık olarak dikkate almanız gereken husus ayakkabının ağırlığıdır. Ayağınızın sizi uzun sürede desteklemesi gerekir ve bu nedenle ayakkabının sizinle beraber hareket etmesi gerekir; yani ayağınızda ağırlık oluşturması değil.

6. Çoraplar:

Ayakkabı satın alacağınız zaman bunları akşam vakti denemeyi tercih edin (ayağınız sabaha göre az da olsa daha büyük olduğunda) ve ayrıca ayağınızda koşu çorapları olsun.

Önceki makale Steve Jobs Neden Uzun Yürüyüşlere Çıkardı?
Sonraki makale Yaz aylarında sporu bırakmamanın yolları