Zumba ile fazla kilolara elveda...— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Zumba ile fazla kilolara elveda...

Zumba ile fazla kilolara elveda...

Yılın egzersiz trendini b-fit ile deneyin!

Fazla kilolardan kurtulabilmek için sizlere hem dans etme hem de spor yapma fırsatını aynı anda sunan zumbayı tavsiye ediyoruz.
Hem dansı hem sporu bir arada yapabileceğiniz zumba ile dinamik ve eğlenceli saatlerle zayıflamak mümkün. Temelini jimnastik ve aerobik hareketlerinin oluşturduğu Latin esintili bu dans egzersiz programı, vücudunuzun anatomik yapısını bozmadan forma girmesini sağlıyor. Önemli kasları çalıştırarak, inanamayacaksınız ama bir saatte ortalama 500 kalori yakmanıza imkan tanıyor. Hareketler klasik spor hareketlerinden oldukça farklı ve eğlenceli. Latin dans adımlarıyla bütün kaslarınız çalışıyor. 50 dakikanın sonunda ise vücudunuz kan ter içinde yüzünüzde de kocaman bir gülümseme kalıyor.

Yılın egzersiz  trendini b-fit'te deneyin

1990 yıllarda Kolombiya'da dansçı ve koreograf Alberto Beto Perez tarafından ortaya çıkarılan zumba, tüm dünyada popüler olmaya hızla devam ediyor. Hatta Amerika'da yılın egzersiz trendi seçildi bile. Türkiye’nin ilk ve tek kadın spor ve yaşam merkezi b-fit de kadınların zumba ile forma girmesini sağlıyor. Eğlenceyi spor ile birleştiren b-fit’ler, zumbanın kıvrak ritmi eşliğinde kadınların sağlıklı bir şekilde zayıflamasına yardımcı oluyor. Zumba sadece belli bir bölgeyi değil, tüm vücudu eşit şekilde çalıştırıyor. Bu nedenle birçok b-fit merkezinde verilen zumba programı, spor sevenlerin kalbini fethediyor. 

Yararları saymakla bitmiyor

Zumbanın temel amacı; eğlenerek maksimum seviyede kalori yakmak. Yani size farkında olmadan spor yaptırıyor. Kalori yakmak, form tutmak ve formda kalmanın yanı sıra zihin sağlığınıza getirisi de çok büyük. Özellikle stres ve öfkenizi kontrol altına almanızı da sağlıyor. Göreceksiniz, zumba derslerine katılmak kısa bir zaman içinde sizi daha aktif, hareketli ve daha mutlu hissettirecek.  Fiziksel yararlarını da değinmeden geçmek olmaz. Zumba, kardiyovasküler bir egzersiz olması nedeniyle kalbinizi güçlendirir, kilo kontrolünü destekler, sıkılaşmanızı ve kas oranınızı artırmanızı sağlar, bel, karın ve bacakları kuvvetlendirir, zıplama-sıçrama egzersizleri sizi kemik erimesinden korur. Tüm bunların yanı sıra siz de formda kalmak, kıvraklığınızı artırmak ve güzel bir fiziğe sahip olmak istiyorsanız, zumbayı deneyin.

Önceki makale Formunuzu suda egzersizle koruyun!
Sonraki makale Koştuğunuz halde neden zayıflayamıyorsunuz?