Yaz İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Yaz İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar

Yaz İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar

Yaz İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar


Yaz sıcağında her şey normalden biraz daha yorucu ve her öğün normalden biraz daha uzak gelebilir. Bu dönemde etrafta koşuştururken ağzınıza atacağınız küçük atıştırmalıklara ihtiyaç duyabilirsiniz. Her ara öğünde de aynı şeyleri tüketmek yerine, farklı ihtiyaçlarınız için farklı atıştırmalıklar yemek çok daha sağlıklı. Bazılarımızın az şekerli ara öğünler yaparken bazılarımızın protein ağırlıklı ara öğünler yapması gerekebilir. Ara öğünlerinizde, ihtiyacınıza göre seçebileceğiniz sağlıklı atıştırmalık tariflerinden birkaçına göz atalım.

Az şekerli bir atıştırmalık için: Yazın Vazgeçilmezi Muzlu Dondurma
Yaz sıcağında etrafınızdakiler dondurmalarını yerken siz atıştırmalıklarınızı kemirmekten yorulabilirsiniz. Bu durumda tarifi çok kolay olan bu muzlu dondurma sizi ferahlatacaktır. Üstelik hazır alacağınız  bir muzlu dondurmayla neredeyse aynı tada sahip olsa da fazladan şeker içermiyor!

Malzemeler: 1 muz
Hazırlanışı:
Muzunuzu doğrayıp kurabiye tepsinize dizin ve tepsinizi dondurucuya koyun. Dondurucunuzda istediğiniz soğukluğa gelene kadar beklettikten sonra soğumuş muzlarınızı mutfak robotunuzdan kremamsı bir kıvama gelene kadar geçirin. Serin atıştırmalığınız hazır!

Az yağlı bir atıştırmalık için: Ev Yapımı Elma Cipsi

Hazır alacağınız yağlı patates cipslerini bu kolayca yapılan elma cipsi ile değiştirdiğinizde ara öğünlerinizde şekerli bir şey yeme ihtiyacınıza iyi gelecek sağlıklı bir atıştırmalığınız olacaktır. Özellikle geceleri olan tatlı krizlerinize çare olan ve evinizi çok lezzetli kokutacak bir tarif elma cipsinin tarifi. Üstelik bu tarifle yapacağınız cipsler 3 farklı ara öğününüzde yiyebileceğiniz kadar elma cipsi çıkarıyor!
Malzemeler:

3 elma

1 çay kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı:
Fırınınızı 100 dereceye ayarlayarak önden ısıtmaya başlayın. Sonra elmalarınızı olabildiğince ince yaparak doğrayın ve fırın kağıdınızın üzerine yan yana olacak ve üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Daha sonrasında tarçınınızın ve şekerinizin yarısını dizdiğiniz elma dilimlerinin üzerine serpin. Tepsinizi önceden ısıtılmış fırınınıza koyup 40-50 dakika pişirin. Bu ilk pişirmeden sonra elma dilimlerinizi çevirip kalan tarçın ve şekeriniz bu tarafına serpin. Bir kez daha fırınınıza koyup 40-50 dakika daha pişirin. Elma dilimleriniz küçülüp altın rengi kuru bir hale geldiğinde lezzetli elma cipsiniz hazır olacaktır!

Protein yoğun bir atıştırmalık için: Fırında Granola

Hazırlaması kolay olduğu kadar bir yapılışta 6 öğünlük atıştırmalık çıkaran bu tarif, sizin seçiminiz kuru meyveler ve kuruyemişlerle de damak tadınıza uyabiliyor. Biz örnek olarak kuru yabanmersini, kabak çekirdeği ve fındık kullanacağız.
Malzemeler:

3 bardak yulaf ezmesi

1 bardak kuru yabanmersini

½ bardak kabak çekirdeği

½ bardak fındık

½ bardak bal

¼ bardak kahverengi şeker

¼ bardak zeytinyağı

½ çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Fırınınızı önden 150 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Geniş bir kapta yulaf ezmelerini, kuru yabanmersinini, kabak çekirdeğini ve fındığı karıştırın. Başka bir kapta bal, şeker, tuz ve zeytinyağınızı birleştirip karıştırın. Daha sonrasında ballı karışımı yulaflı karışımın üzerine dökün ve iyice karıştırın. Oluşan karışımınızı fırın tepsinize her tarafı eşit miktarda olacak şekilde bir spatula yardımıyla yayın. 20 dakika fırında pişirdikten sonra bir kez daha  karıştırın ve 25 dakika daha pişirin (totalde 45 dakika pişecek.) Çıkan granolanızı soğuduktan sonra hava geçirmeye bir kapta 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Önceki makale Chia Tohumu ile Hazırlayabileceğiniz 3 Tarif
Sonraki makale Süper Sağlıklı Ara Öğünler