Çocuğunuz ve İçinizdeki Çocuk için Eğlenceli Spor Hareketleri— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Çocuğunuz ve İçinizdeki Çocuk için Eğlenceli Spor Hareketleri

Çocuğunuz ve İçinizdeki Çocuk için Eğlenceli Spor Hareketleri

Çocuğunuzla ve içinizdeki çocukla neşeli ve hareketli bir gün geçirmeye ne dersiniz?

Bizlerin bedenimizi forma sokmak ve daha sağlıklı olmak için sarf ettiğimiz enerjiye çocuklar kendiliğinden sahip oldukları yaştalar. Bedenlerinin bilgeliğini, esnekliğini ve bitmek bilmeyen enerjilerini doğru yönlendirmek ise sizlerin elinde. Küçük yaşlardan itibaren çocukları spora ve hareketli bir yaşama teşvik etmek, ileride sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz spor alışkanlığını erken yaşta kazanmalarını sağlıyor.

Haydi o zaman, bunun için çocuk bayramından daha iyi bir motivasyon olamaz! Sizlere çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilmeniz için 10 eğlenceli spor hareketi önerimiz var.

Öncelikle çocuğunuzun da dinlemekten keyif aldığı müziklerden liste yapın. Bu her ikinizi de hareketlere başlamak ve eğlenerek devam etmek için motive edecektir. Ayrıca hareketlerin arasına 10-15 saniyelik dinamik dinlenme süreleri eklemeyi unutmayın. Ayakta, derin nefesler alıp vererek yapılan dinamik dinlenmeler hem sizin hem çocuğunuzun verimini arttıracaktır.

 

 

İleri Marş Küçük Asker

Nöbette bekleyen iki asker gibi çocuğunuz ile yan yana veya mesafeli olarak karşılıklı duracağınız noktalar seçin. Müzik ile birlikte “Uygun adım, marş…” Düz yolda yürür gibi, ama olduğunuz yerde adımlarınızı atmaya başlayın. Kollarınızı da temponuza uygun şekilde bir sağ, bir sol harekete katın. 15 saniye boyunca yürümeye devam edin. Dilerseniz dinlendikten sonra harekete bir 15 saniye daha tekrar edin. Bu hareket vücudunuzu ısınmasını sağlayarak sizi sıradaki hareketlere de hazırlayacaktır.

 

Havada Yüzme

Çocuğunuzla birlikte denize veya havuza girmeyi en sevdiğiniz yer neresi? Hayal edin ve kendinizi oraya ışınlayın. Sanki suyun yanında duruyorsunuz ve girmek üzeresiniz; kollarınız bacaklarınız yüzmeye hazır. 1-2-3… Kulaçlara başlayın. Bir sağ, bir sol, kollarınızı ileri doğru kulaç atıyormuş gibi hareket ettirin. 15 saniye boyunca yüzmeye devam edin. Hareketi yaparken acele etmenize gerek yok, doğru ve verimli yapmanız daha değerli.

 

Seyirciyi Alkışla

Gözlerinizi kapatın, kendinizi bir tiyatro sahnesinde, oyunun son perdesini tamamlamış bir oyuncu olarak hayal edin. Seyirci sizi ayakta alkışlıyor ve siz de reverans yapıyorsunuz. Siz de onları alkışlayarak, tıpkı reverans yapar gibi, öne doğru hafif eğilin, alkış yaparak bir sağa ve sola doğru hareket edin. Her yön için 4er alkış yapabilir ve bunu 10 kere tekrar edebilirsiniz.

 

Karnım Acıktı

Çok acıktığınızı düşünün! Bir elinizi karnınıza götürüp ovalarken, diğer elinizi de sanki garsona seslenirmiş gibi yukarı kaldırın. Aynı zamanda etrafınızda dönmeye başlayın. 15 saniye soldan sağa döndüyseniz, 15 saniye de sağdan sola dönün ki başınız dönmesin!

 

Ağaçtan Meyve Toplama

Bir ağaç hayal edin, üstünde en sevdiğiniz meyveler… Ellerinizi havaya doğru kaldırıp ağaçtan istediğiniz meyveyi topladığınızı hayal edin. Bir sağ bir sol uzanın, her seferinde biraz daha yükseğe… Elma, Armut, Portakal… 15 saniye boyunca hayali sepetinizi meyveleriniz ile doldurun. Dilerseniz kısa bir mola verip bir kez daha tekrar edebilirsiniz.

 

Hayalinde İp Atla

Ellerinizde rengarenk, parlak bir atlama ipi var; o zaman haydi zıplamaya başlamayın! Denge için zıplarken kollarınızı bedeninize yakın tutmayı unutmayın. 15 saniye boyunca çok hızlanmadan, size zorlamayan bir tempoda devam edin.

 

Elele Eğilelim

Squat hareketinin en eğlenceli hali… Çocuğunuz ile elele tutuşun ve sanki altınızda bir sandalye varmış gibi ona beraber oturmak için eğilip kalkın. Bu eğlenceli Squat hareketini 15 tekrar yapabilirsiniz.

 

Maymun Zıplaması / Jumping Jack

Ağaçlardan ağaçlara zıplayan ve bunu yaparken çok eğlenen birer maymun olduğunuzu hayal edebilir misiniz? Zıplayın ve her zıplamanızda havada kollarınızı ve bacaklarınızı koordineli bir şekilde açıp kapatın. Hareketi 15 kez tekrarlayın ve aralarda maymun gibi ses çıkarmayı unutmayın.

 

Bisikletin Pedallarını Çevir

Birlikte bisiklete binelim mi? Matınızı veya havlunuzu yere serin ve dizlerinizi kırarak sırt üstü uzanın. Gözlerinizi kapatın ve yanınızda bisikletleriniz olduğunu hayal edin. Formundan rengine kadar konuşarak bisikleti çocuğunuz için somutlaştırın. Şimdi ayaklarınızı havaya kaldırın ve tıpkı bir bisiklet üstünde oturur gibi 15 saniye boyunca hayali bisikletinizin pedallarını çevirin.

 

Kelebek Hareketi

Kozasından yeni çıkmış bir kelebeksiniz ve uçmayı öğreniyorsunuz… Yan yana veya karşılıklı yere oturun ve bacaklarınızı yanlara açarak çapraz oturma pozisyonuna alın. Duruşunuzu dikleştirin, ellerinizi dizlerinize koyup bacaklarınızı sallamaya başlayın. 15 saniye boyunca kelebeğin kanatlarını çırpar gibi harekete devam edin. Kıs bir mola verdikten sonra dilerseniz hareketi bir kez daha tekrar edebilirsiniz.

 

 

İçinizdeki çocuk neşesini ve enerjisini koruduğunuz nice güzel ve sağlıklı günlere…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız Kutlu Olsun

Önceki makale b-fit Kadınları Ekonomiye Katılmaları ve Kendi Ayakları Üstünde Durmaları için Destekliyor
Sonraki makale Tarzını Seç: Farklı Pilates Türleri ve Vücuda Etkileri