6 adımda bacak ve basenlerinizi inceltin!— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
6 adımda bacak ve basenlerinizi inceltin!

6 adımda bacak ve basenlerinizi inceltin!

Egzersizle incelme diye bir şey var evet ama sadece düzenli yapıldığında!

Eğer haftada en az 4 gün  düzenli olarak 30'ar dakika egzersiz yaparsanız, formunuzu fazlasıyla korursunuz. Bu öneriler, basen ve bacaklarınız için!

Bütün bacaklar için

Ayakta, durduğun yerde koşma egzersizi yapın. Bu hareket, tüm bacaklarını çalıştıracağı gibi ısınmanıza da yardımcı olacaktır.  Ya da yattığınız yerde bisiklet çevirme hareketi de yapabilirsiniz.

Basenler için

Yere yan yatıp, gövdenizi kollarınız yardımıyla kaldırın. Bacağınızı kırmadan yukarı aşağı hareket ettirin. Aynı hareketi diğer bacağınız için de yapın. Egzersizi başlangıç için 25 kez tekrarlayın, her gün en az beş sayı arttırmaya çalışın.

Bacak içi için

Bacak içiniz tavana bakacak şekilde yere veya pilates topunun üzerine yatay olarak uzanın. Bacağınızı kırmadan yukarı aşağı hareket ettirin. Hareketi 15 kez yaptıktan sonra biraz dinlenin. İkinci sette açıyı biraz daha arttırın. 15 kez yaptıktan sonra hala gücünüz varsa, açıyı biraz daha arttırarak egzersizi tamamlayın. Aynı hareketi diğer bacak içiniz için de yapın.

Ön bacak için

Ellerinizi belinize koyun. Sırtınız dimdik şekilde oturma kalkma egzersizi yapın. Egzersizi 15 kez yaptıktan sonra biraz dinlenin. 15 kez daha yapın. Aynı anda sırt ve kollarınızın da forma girmesi için egzersizi yaparken kollarınızı mümkün olduğunca ileri doğru uzatın.

Dış bacaklar için

Ayakta sabit durup, bacağınızı yukarı aşağı hareket ettirin. Aynı egzersizi diğer bacağınız için de tekrarlayın. Başlangıçta 50 kez yapıp, giderek sayıyı arttırmayı deneyin. Egzersizi bu şekilde yapmakta zorlanıyorsanız, bir sandalyeden yardım alın. Sandalyenin sırt tarafına tutunun ve bacaklarınızı mümkün olduğunca kaldırmayı deneyin.

Arka bacak ve kalçalar için

Asansörle vedalaşın, merdiven çıkmayı deneyin!  Başlangıçta en az 50 basamak çıkın. Akşam eve döndüğünüzde her yeriniz sızlayabilir ama iki ay sonraki sonuç sizi fazlasıyla mutlu edecek.

Önceki makale Meme Kanserinden Korunmak Mümkün!
Sonraki makale Farklı Bir Kariyer Hikayesi: Hayatı sörf’le!