BOSU Topu ile Evde Yapabileceğiniz Vücudunuzda Harikalar Yaratacak 5 E— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
BOSU Topu ile Evde Yapabileceğiniz Vücudunuzda Harikalar Yaratacak 5 Egzersiz

BOSU Topu ile Evde Yapabileceğiniz Vücudunuzda Harikalar Yaratacak 5 Egzersiz

Ev egzersizlerinizi bir üst seviyeye taşımaya hazırsanız size BOSU topu ile yapılacak ve vücudunuzda harikalar yaratacak 5 egzersiz hareketi önerisi hazırladık. İster yeni başlayanlardan biri olun, ister seçkin bir sporcu olun, sadece bu tek parça ekipmanla tüm vücut egzersizi yaparak çok eğelenebilirsiniz.

 

BOSU Balance Trainer, ya da genelde kullanılan adıyla BOSU Topu, bir tarafı düz bir platforma, diğeri de sivri kauçuk yarımküreye sahip, ters dönmüş yarım bir topa benzeyen bir spor ekipmanı. Yaptığınız egzersize bağlı olarak hangi tarafın üste geleceği değişiyor. Topun yuvarlak tarafı alta getirilirse denge egzersizleri, düz kısmı alta getirildiğinde fitness egzersizleri etkili bir şekilde yapılabiliyor. BOSU egzersizleri, daha dengeli olmanız ve bu dengeyi sağlamanız için tüm vücudun çalışması sistemine dayanıyor. Bununla birlikte kondisyondan, esnekliğe ve koordinasyon yeteneklerine kadar pek çok alanda ilerleme kaydetmenizi sağlıyor.

 

Sizin için hazırladığımız BOSU topu egzersiz önerileri ile evinizin rahatlığında her egzersiz bölgesel değil, tüm vücudu çalıştıran verimli bir spor seansına dönüşecek.

 

BOSU topunu b-fit Shop’tan hemen almak için tıklayın.

https://shop.b-fit.com.tr/collections/spor-ekipmanlari/products/bosu-topu

 

  1. Isınma Egzersizi

BOSU topunun yarım top tarafı üste gelecek şekilde üzerine çıkıp tempolu bir şekilde yürüyün. Başlangıçta ihtiyacınız olursa bir sandalyeden denge desteği alabilirsiniz. Dengenizi sağlamakta güçlük çekmiyorsanız, hafif bir koşu yapın. Ortalama 5-7 dakika sonra vücudunuz ısınmış ve daha etkin hareketler için hazır hale gelmiş olacak. 

 

  1. Denge Squatları

BOSU topunu düz tarafı yukarı yuvarlak tarafı yere gelecek şekilde yerleştirin. Topun üzerine çıkın ve dengede kalmaya çalışarak squat hareketini yapın. Bu sırada vücut kaslarınızın hepsi çalışacak ve dengede kalmanız için ekstra efor harcayacak. 10’arlı üç set yapın ve setler arasında 5’er dakika dinlenin.

 

  1. Yan Plank

BOSU topunu düz tarafı yere gelecek şekilde koyun. Topu yan tarafınıza alarak ön kolunuzu (dirsekten bileğe kadar) üzerine yerleştirin. Vücudunuzu tek bir çizgi üzerinde uzatın ve ayağınızı diğer ayağınızın üstüne yerleştirin. Başta karın kaslarınız olmak üzere tüm vücudunuzu sıkarak ve nefes alıp vermenizi kontrol ederek gövdenizi yerden kaldırıp plank pozisyonuna geçin. Vücudunuzun düz bir tahta gibi sabit olduğundan ve kalçanızın yan dönmediğinden emin olun. Bu pozisyonu 30 saniye kadar koruyun ve nefes almayı asla bırakmayın. Her iki tarafınıza 30’ar saniyeden 3’er defa yapmalı ve yanmayı hissetmelisiniz!

 

  1. Dağ Tırmanışı

BOSU topunu düz kısmı yukarı gelecek şekilde yere koyun. Ellerinizle topu iki yanından kavrayın, yüzünüz yere bakacak şekilde uzanın. Vücudunuz düz olsun. Dizlerinizi dönüşümlü olarak kendinize çekin ve tekrar başlangıç noktasına dönün. Yüksek tempolu bir şekilde 30 saniye devam edin. 30’ar saniyeden 5 set hareketi tekrar edin.   

Her iki tarafından topu kavrayın ve push up pozisyonu şeklinde bacaklarınızı ileri geri hareket ettirin. 30 sn. devam edin.

 

  1. Tek Bacak Köprüsü

BOSU topunu yuvarlak kısmı yukarı gelecek şekilde yere koyun. Sırtüstü yatın ve iki ayağınızı topun üzerine yerleştirin ve dizlerinizi bükün. Önce sağ bacağınızı düz bir şekilde yukarı doğru uzatın. BOSU topu üzerindeki sol ayağınızı topuğuna doğru bastırın. Dengede kalarak kalçanız ile birlikte vücudunuzu yukarı kaldırın. Sonra tekrar yere inin.  Hareketi yaparken kalça kaslarınızı sıkın. Bir bacağınızda 5 tekrar yaptıktan sonra digger bacağınıza geçin. Her bacak için 5’erli 3 set yapın.

 

Önceki makale Reformer Pilates Deneme Seansınıza Girmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
Sonraki makale b-fit App ile Sporu ve Sağlıklı Yaşamı Hayatının Merkezine Koyacak 10 Yenilik