Anneler ve Kızları İçin Mutluluk Verici Öneriler— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Anneler ve Kızları İçin Mutluluk Verici Öneriler

Anneler ve Kızları İçin Mutluluk Verici Öneriler

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutladığımız Anneler Günü’nün tarihinde bile bir tazelik, yenilenme ve enerji var. Mayıs ayı, baharın geldiği, ağaçların çiçek açtığı ay, pazar günü ise günümüz endüstri toplumunun tatil günü.

Doğurganlığın, yaşamın ve sevginin sembolü annelerin değerini kutlamak için bir gün elbette yetmez ancak bizleri doğuran ve özveriyle yetiştiren o yüce kadınları sevgiyle kucaklamak için güzel bir fırsat.

Eğer siz de bu hafta sonunu evde anne-kız birlikte geçirecek şanslı kadınlardansanız size çok keyifli önerilerimiz var.

 

Güne Yoga ve Meditasyon ile Başlayın

Güne iyi başlamak bir tarafa, fiziksel ve zihinsel olarak pozitif bir dönüşümü başlatmak için en iyi yol sabah alışkanlıklarınız arasına yoga ve meditasyonu eklemek. Bunları alışkanlık haline getirmek içinse bir spor ve meditasyon partneriniz olmasının faydası çok önemli. Anne-kız birlikte güne farkındalık ve dinginlik ile başlayabilir ve Anneler Günü’nde bu rutini hayatınıza yerleştirmeye niyet edebilirsiniz.

Nefesinizi dinleyerek birkaç hareketten oluşan bir seriyi yaptıktan sonra farkındalıkla geçen bu zamanın sizi nasıl rahatlattığını ve iyi hissettirdiğini hemen fark edeceksiniz. Yoganın bitiminde Savasana pozisyonunda beş dakika boyunca meditasyon yapmak size güne en iyi şekilde hazırlayacaktır.

 

Mutfakta Bir Takım Gibi Çalışın 

Mutfakta size eşlik edecek birinin olması her zaman iyidir. Birlikte yemek yapmak sabırlı olmayı ve işbirliği yapmayı öğrettiği gibi, olumlu anne-kız ilişkilerini de geliştirir. Yemek yapımını kolaylaştıran birçok tarif ve video olsa da ‘’göz kararı’’ koyulan malzemelerin istenilen kıvamı alana kadar pişirildiği klasik anne tariflerinin yerini hiçbir şey tutamaz. Her ailenin kendi mutfağına özgü tariflerin bir sonraki jenerasyona aktarılması için bu Anneler Günü’nde yemek yapmayı mutfakta öğretici ve eğlendirici bir deneyime dönüştürmek sizin elinizde.

 

 

Toprakla uğraşın

Tarımla ve toprakla uğraşanlara dikkat edin ne kadar mutlular. Vücudumuzun toprağa değmesi bizi rahatlatır, elektriğimizi dengeler. Elleri toprağa daldırmak, tarla-bahçeyle ilgilenmek terapi gibidir. Yapılan araştırmalara göre, toprakla uğraştığımızda maruz kaldığımız Mycobacterium Vaccae adlı bir mikrop, tıpkı bir antidepresan gibi davranarak mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin üretimini artırıp mutluluğumuzu destekliyor.

Bununla birlikte, toprakla uğraşmak sabır ve emek isteyen bir aktivitedir. İnsanoğlunun geneline hakim bir duygu olan sabırsızlığı törpülenmesine yardımcı olur. Ektiğiniz bitkilerin çiçek açışını görmek veya dalından meyve toplamak emeklerinizin karşılığını  aldığınıza dair bir tatmin hissi yaratır.

İster küçük bir bahçeniz olsun ister pencere kenarına koyacağınız iki küçük saksınız, anne-kız birlikte toprağa her dokunuşunuzda yaşadığınızı hissedeceksiniz.

 

 

Birbirinizi Dinleyin

Günlük hayatın koşuşturması içinde bazen en yakınımızdakileri ihmal ediyoruz. Konuşurken onları dinlemiyoruz da, cevap vermek için sıranın bize gelmesini bekliyoruz adeta. Halbuki bizi en iyi tanıyan ve her zaman bizim için en iyisini isteyen annelerimizin bize sunduğu bakış açısı ve tavsiyeler çok kıymetli. Aynı şekilde, çocuklarımız kişisel körlüklerimizin farkına varabilmemiz için bize ayna tutacak en iyi kişiler.

Daha sağlıklı ve yakın ilişkiler kurmak için bu Anneler Günü’nde birbirinizi can kulağıyla dinleyin ve içinizden gelenleri tüm samimiyetinizle söyleyin.

 

Birbirinize Sevdiğinizi Söyleyin

“Onu sevdiğimi söylememe gerek yok, o zaten bunu bilir” demeyin. Kalbinizi açmak ve sevginizi dile getirmek hem size hem de ona çok iyi gelecek. Unutmayın ki en güzel, en kalıcı hediye içten duygularımızdır.

Pandemi nedeniyle yaşamımızdaki önceliklerin, tüketim alışkanlıklarımızın değiştiği bugünlerde her birimiz için sevdiklerimizin sağlığının önemi kat kat arttı. Detaylı düşünülmüş organizasyonların ve değerli hediyelerin yerini daha temel ve değerli duygulara bıraktığı bu günlerde birbirinizi ne kadar sevdiğinizi ifade etmeyi ihmal etmeyin.

 

Anneler Günü’nde dünyanın tüm annelerini sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

Önceki makale b-fit’ten Düzenli Spor Yapmaya Teşvik Edecek İpuçları
Sonraki makale En İyi Dostun, Cildin