b-fit Kadınları Ekonomiye Katılmaları ve Kendi Ayakları Üstünde Durmal— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
b-fit Kadınları Ekonomiye Katılmaları ve Kendi Ayakları Üstünde Durmaları için Destekliyor

b-fit Kadınları Ekonomiye Katılmaları ve Kendi Ayakları Üstünde Durmaları için Destekliyor

Toplumun en küçük birimi olan ailenin en büyük yükünü taşıyan kadındır. Ne yazık ki toplumda yıllarca “öteki” olarak gölgede kalan kadın, zamanla kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendi. Toplumsal cinsiyetin gölgesinden kurtulup kendine biçilen toplumsal rolün ötesinde kendine yer edinmeyi öğrenen kadın, elini attığı her işte başarıyı yakalamayı da bildi. Bu anlamda kadın ekonomide de kendine yer edinmeye başladı, ancak eşitliğin sağlanması için önümüzde gidilmesi gereken uzun bir yol var.

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’nun 2021 yılı yayınına göre dünya genelinde cinsiyetler arası eşitsizliğin kapanması 135 yıldan fazla zaman alacak. Siyasal katılımdan eğitime, ekonomiye katılımdan sağlığa hayatın birçok alanındaki durumu ülke bazında inceleyen bu kapsamlı rapora göre  ‘Ekonomik Katılım ve Fırsat’ alanındaki cinsiyet farkı, uçurumun en büyük kaynağı olmaya devam ediyor. Bu yılki endeks sonuçlarına göre vasıflı personeller arasında kadınların sayısı artıyor ve ücret eşitliğine doğru yavaş da olsa bir ilerleme gözlemleniyor. Ancak, hala üst yönetim pozisyonlarında büyük bir uçurum var; kadınlar tüm yönetici pozisyonlarının sadece% 27'sini temsil ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun "İstatistiklerle Kadın 2020" raporuna göre nüfusun %49,9’unu oluşturan kadınlarda istihdam oranı %28,7 iken bu oran erkeklerde %63,1. Kadınların istihdam oranının erkeklerin yarısından daha az olmasının yanı sıra çalışma hayatında kalma süresine bakıldığında da cinsiyetler arası belirgin bir fark gözlemleniyor; kadınlarda ortalama 19,1 yıl, erkeklerde 39 yıl. Bununla birlikte, ülkemizde cinsiyete dayalı ücret farkı %15,6 seviyesinde. Söz konusu orana göre, bir iş başına 100 TL ücret alan erkek çalışanla, aynı işi yapan kadın çalışanın aldığı tutarın 84,40 TL olduğunu söyleyebiliriz.

b-fit olarak 2006 yılında, kadınların hayata katılmasını desteklemek, sağlıklı ve aktif bir yaşamı seçmelerini kolaylaştırmak için yola çıktık. Kadınların toplumsal yaşamda güçlüklere karşı direnerek ve kararlılıkla yollarına devam etmesini desteklemek amacıyla kadınlara özel spor ve yaşam merkezlerimizin işletmelerini yalnızca kadın girişimcilere veriyoruz. Ve merkezlerimizde sadece kadınları istihdam ediyoruz. Kadınlarımızın ekonomiye katılması ve kendi ayakları üstünde durması için hep birlikte çabalıyoruz.

Türkiye’de kadınların birçoğunun ekonomik faaliyete katılırken yaşadığı en önemli zorlukların başında finansmana erişiminden kaynaklanan zorluklar ve yeterli düzeyde tecrübeye sahip olmamalarının geldiğini biliyoruz. Başarılı iş modelimiz, 15 yıllık deneyimimiz ve marka gücümüzle kadın girişimcilerimizin hayallerini gerçekleştirmelerini kolaylaştırıyoruz. Düşük risk oranı ve uygun fiyatlı başlangıç sermayesi ile kendi işinin sahibi olan girişimcilerimize operasyon, pazarlama, insan kaynakları desteği ve eğitimlerimizle ihtiyaç duydukları danışmanlık ve uzman desteğini sürekli olarak sağlıyoruz.  

Biliyoruz ki, kadın girişimcilerin sayısının artması ülkemizin ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirliğine katkı sağlarken bir yandan da toplumsal cinsiyet eşitliğine hizmet edecek.  Toplum refahı ve kalkınması için bunlar büyük önem teşkil ediyor.

Türkiye’nin dört bir yanında, her yaş ve gelir seviyesinden kadına spor yapma alışkanlığı kazandırarak toplumumuzda kadınların zihinsel, bedensel, sosyal ve ekonomik gücünü arttırmaya hizmet ediyoruz. Bu yolda hayal ortaklığı yaptığımız kadın girişimcilerimiz, antrenörlerimiz ve diyetisyenlerimiz ile kadının ekonomik hayattaki gücünü arttırmak için hep birlikte emek veriyoruz.

Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs kutlu olsun!

 

b-fit Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi Ekibi

Önceki makale En İyi Dostun, Cildin
Sonraki makale Çocuğunuz ve İçinizdeki Çocuk için Eğlenceli Spor Hareketleri