Reformer Pilates Deneme Seansınıza Girmeden Önce Bilmeniz Gerekenler— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Reformer Pilates Deneme Seansınıza  Girmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Reformer Pilates Deneme Seansınıza Girmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Türkiye genelinde pilatesin ve özellikle de reformer pilatesin oldukça popüler hale gelmesine rağmen bazılarımız hala biraz mesafeli duruyoruz. İlk bakışta, reformer aletinin kayışları ve yayları göze biraz korkutucu gelebiliyor ama oldukça güvenli ve bir o kadar da etkili.

 

Pilates, spor geçmişiniz ne olursa olsun bir eğitmen ile her yaşta yapmaya başlayabileceğiniz ve etkilerini hızla gösteren bir egzersiz. Doğu ve Batı felsefelerinden esinlenerek, yoganın zihinsel odaklanma ve özel nefes alma tekniği ile jimnastik ve diğer sporların fizikselliğini birleştiriyor. 2016’daki bir çalışma, sekiz hafta boyunca, haftada iki defa birer saatlik pilates derslerine katılan kadınlarda karnı güçlendirdiğini, esnekliği ve dengeyi arttırdığını ortaya koydu.

 

Klasik pilatesten farklı olarak dirençli yaylardan oluşan özel aletler kullanılarak yapılan reformer pilates ise size bu faydaları daha eğlenceli bir şekilde sunuyor. 100’den fazla farklı egzersiz yapılabilen bu aletler uzman eğitmenler eşliğinde kullanıldığında eşsiz bir deneyim sunuyor. b-fit ve b-fit Studio merkezlerimizde, sertifikalı eğitmenlerimiz her seansta size birkaç direnç seçeneği sunuyor. O anki ihtiyacınıza uygun direnci seçerek, isterseniz sınırlarınızı zorlayabilir isterseniz de hafif hareketleri tercih edebilirsiniz.

 

Reformer pilates genel olarak pilatesin faydalarına ek olarak omurgayı destekleyen kaslara odaklanıyor ve vücudunuzu doğru duruş açısına getirerek dik durmanızı sağlıyor. Doğru solunumsa hem mat hem reformer pilatesin ayrılmaz bir parçasıdır. Burundan derin nefes alıp ağızdan vermeye odaklanmak, kaslarınızı harekete geçirmeye, kanınızdaki oksijen oranını arttırmaya ve vücudunuzu canlandırmaya yardımcı oluyor.

 

Normal egzersizler vücut ağırlığı kullanılarak yapıldığından eklemlerinize yük bindirirken, reformer pilates aleti bu yükü eklemlerinizin üzerinden alıyor. Yatarak uygulanan pilates hareketlerinde yer çekimi etkisi nedeniyle bazen zorlanabilirsiniz. Reformer pilates aleti, yer çekimi kuvvetinin etkisini azaltarak bu tür hareketleri çok daha rahat uygulamanızı da sağlıyor.

 

Bölgesel çalışabilme imkanı sağlayan reformer pilates, inceltmek veya güçlendirmek istediğiniz bölge üzerinde sıkı bir çalışma yaparak forma girmenize yardımcı oluyor. Özellikle doğum sonrasında pelvik taban kasları ve alt karın kaslarını güçlendirmek için tavsiye ediliyor.

 

Reformer pilates için olmazsa olmaz iki şey var; üzerinize tam olarak oturan fakat hareketinizi engellemeyen kıyafetler ve altında kauçuk bantları olan bir çorap. Bu kıyafetler eğitmeninizin hareketlerinizi daha kolay takip etmesini sağlarken sizin de kayışlara ve bantlara takılma riskinizi ortadan kaldırır. Çoraplarsa kaymanızı engeller.


Siz de daha önce reformer pilates yapmayı düşündünüz ama bir şeyler size engel olduysa belki bir deneme yapmanızın zamanı gelmiş olabilir. Hemen, b-fit App’ten size en yakın merkezimizi bulup deneme dersinizi ayarlayın, vücudunuzu hem esnetin hem güçlendirin.

Sonraki makale BOSU Topu ile Evde Yapabileceğiniz Vücudunuzda Harikalar Yaratacak 5 Egzersiz