Işın Karaca Röportajı— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi

Işın Karaca Röportajı

 

Açıkçası benim içim dışım çok birdir. Çok fazla medyatik olmayı sevmem. Ben şarkıcıyım. Üretmeyi, hayatı doya doya yaşamayı, aileme sevdiklerimle zaman geçirmeyi çok severim. Yeni doğum yapmış olmam hayatı kısıtlamama neden değil. Kızımı takıyorum koluma, anne kız geziyoruz.

- b-fit olarak kadınları çalışmaya teşvik ediyoruz. Çalışan kadın olmak zor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kadın olmak başlı başına zor. Bizler için dikilen kılıflar ve normların dışında hareket etmek de açıkçası göze batabiliyor. Her kadın için benim için ailem her şeyden önce gelir. Ben çok şanslı bir bireyim. Çok sevdiğim bir işle bağışlandım. Sabah 8 akşam 6 bir iş olmadığı için hayatımı ailemin etrafında döndürebiliyorum.

- Hamilelik süreciniz nasıl geçti? Bu süreçte kendiniz için neler yaptınız?

Açıkçası ben normal hayatıma devam ettim. Her şeyi yedim, asla kısıtlamadım kendimi. Son iki haftaya kadar konserlerime devam ettim. Babamın hastalığından dolayı son bir ayda tansiyon problemleri yaşadım ve neticesinde kızımız Mia erken doğdu. Allaha şükrediyoruz ki sadece iki gün yoğun bakımda kalmak mecburiyetinde kaldı. Ben hamileliğim boyunca toplam 8 kilo aldım. Hatta ilk 5 ay boyunca eksi 8 kiloya indim. Yani doğurduğum da hamile kalmadan önceki kilomdaydım.

- Hamilelikte spor yapma şansınız oldu mu? Yaptıysanız nasıl bir spor programını tercih ettiniz?

Hamileliğim yaza denk geldi ve açıkçası ben sadece yürüyüş yapıp bol bol yüzdüm. Ama bu sporları her gün yaptım. Hamileyim diye spor yapmamak olmazdı. Eşim de bir spor fanatiği olarak beni sürekli hareket etmeye teşvik etti.

- Doğum sonrası spora zaman ayırabildiniz mi?

Benim inancımda şu var. Doğurduğumuz bebekler bize her türlü sporu yaptırıyor. Ama ekstra bir çabam hep var. Evimizde bir spor salonu var ve vakit buldukça kendimi oraya atıyorum. Ama yüzmek en favori sporum.

- Kızınız Mia’nın bir yaşına girmesine az kaldı. Neler hissediyorsunuz?

Zaman ne hızlı geçti. Daha dün gibi geliyor doğumu. Allah Mia’ya ve tüm evlatlarımıza sağlık versin, kötü günleri göstermesin. Ona her baktığımda ağlayabilirim. Aşkın tarif edilemeyen tablosu.

- Mia’nın ilerde sporla ilgilenmesini ister misiniz?

Tabi ki. Baleden taekwondoya uzanan bir spor gündemi onu bekliyor. Babası motor sporları ile ilgilensin istiyor. Ama takdir yine Mia’nın.

- Çocuğunuzla nasıl zaman geçiriyorsunuz? Birlikte neler yapıyorsunuz?

Vallahi ben hayatımı hiç kısıtlamıyorum. Ben nereye Mia oraya. Arkadaşlarımla buluşunca o da benimle geliyor. Alışverişi beraber hallediyoruz. Eşimin stüdyosunda çekimlere katılıyor, bizimle olmayı çok seviyor. Bu yüzden hiç kısıtlayıp evde bırakmıyoruz.

- Yemek yapmayı sever misiniz? Mutfakta nasıl bir insanız?

Evde yemekleri hep ben hazırlarım. Mia şu anda bizim yemeklerimizi yiyor, haliyle çok rahatladık. Genelde sebze yemeklerini tercih ediyoruz. Zeytinyağından başka yağ bizim evimize girmez. Ailecek sebze meyve delileriyiz.

- Sağlıklı yaşam sizin için ne ifade ediyor?

Ben haşimato hastasıyım. Yani Tirod problemim var. Her sabah ilaçlarla uyanıyorum. Herkesten daha dikkat etmem lazım. Sağlıklı yaşadığım halde kilo alabiliyorum ve durum böyle olunca mecburen çok dikkat etmem gerekiyor. Tüm beyazlar hayatımdan çıkalı çok oldu ama ne yazık ki kilo verebilmem için çok uğraşmam lazım ki şu dönem o haldeyim.

- Türk kadınlarına sağlıklı yaşamla ilgili önerileriniz var mı?

Biz Türk kadınları hep başkaları için yaşarız. Halbuki hayattan iki saat çalmak zor değil. Biz bunu yapmalıyız. Kendimiz için biraz yaşamalıyız. Bu spor olur, bir uğraş olur hatta sadece kitap okumak için olsun, ama böyle bir zaman olması farzi şart. Ben beni beğenmek mecburiyetindeyim. Aynada gördüğüm kadını sevmem lazım. Bu da kişisel gelişimle başlar. Sağlam kafa sağlam vücut. Hepimiz torunlarımızı görmek istiyoruz. Haliyle bunun için bir uğraş vermemiz lazım.

- b-fit özel spor ve yaşam imkanı sunuyor, kadın girişimciliğini destekliyor. Bu konuda siz neler söylemek istersiniz?

Özellikle şu son dönemde milli kadın sporcularımız inanılmaz başarılı. Spor bir ifade şeklidir, tıpkı müzik gibi. Başarı hep çok çalışanların yanında olacaktır.

Önceki makale b-fit'li Kadınlar Bozkurtlu Kadınlara Umut Oldu/DENİZLİ BAKIŞ
Sonraki makale Prof. Dr. Teksen Çamlıbel Röportajı