İnsülin direnci nasıl oluşur?— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
İnsülin direnci nasıl oluşur?

İnsülin direnci nasıl oluşur?

Beynin hücrelerin düzenli olarak beslenemediğini algılaması işi daha da sorunlu hale getirir: Açlık duygusu oluşur. Bu yoğun açlık duygusu özellikle yüksek miktarda şeker ihtiva eden yüksek kalorili besinlere (makarna, tahıl, alkol)  yönelmeye sebep olur. Bu da bir kısır döngü yaratır, HİPERİNSÜLİNEMİ’yi daha da kızıştırır, şiddetlendirir. Yavaş yavaş bel çevresinde yağ birikmeye, kanda trigliserit ve tokluk kan şekeri artmaya, kan basıncı yükselmeye başlar: Artık erken ve hızlı yaşlanma da tetiklenmiştir. Bir süre sonra LDL kolesterolünüz yükselmeye, HDL kolesterolünüz düşmeye, damar sertliği kalp ve damar sorunları oluşmaya başlar. Şeker hastalığı ve hipertansiyon orta ve uzun vadede sizin kaçınılmaz konuklarınız olacaktır.

İnsülin rezistansına yol açan en temel sorun genetik eğilimdir. Kan insülin seviyesini tahrik eden bir beslenme şekli  (öğün atlayıp birden yüksek kalorili öğünler almak, uzun süreli açlık ve ani yoğun kalori tüketmek, bir öğünde yüksek kalori içerikli gıdaları sık sık tüketme eğiliminde olmak) ile hareketli bir yaşam tarzıdır.

İnsülin direncini çözerken 2 temel unsuru asla ihmal etmemelidir: Asla büyük öğünler yememek ve olabildiğince şeker veya şekere dönüşebilen besinleri azaltmak.

Önceki makale Yılbaşı gecesini evde geçireceklere sağlıklı tarifler
Sonraki makale Çocuklar neden kilo alıyor?