Evde Pilates Keyfinizi Zenginleştirecek 3 Öneri— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Evde Pilates Keyfinizi Zenginleştirecek 3 Öneri

Evde Pilates Keyfinizi Zenginleştirecek 3 Öneri

Pilates, temel kasları güçlendirerek, omurgayı dengede tutan ve vücuda esneklik kazandıran etkili bir spor ama her şey gibi arka arkaya birçok defa tekrarlandığında cazibesini yitirip sıkıcı hale gelebiliyor. Bunun için size, evde spor rutininizi değiştirecek ve  pilates keyfinizi zenginleştirecek 3 ekipman önerisi ve bu ekipmanlarla yapılabilen etkili egzersizler hazırladık. Düşündüğünüzden daha kolay ve eğlenceli şekilde, uygun fiyatlı pilates ekipmanları ile yapabileceğiniz bu egzersizler, hem vücudunuzu şekillendirmede hem de kas yapımında oldukça etkili.

 

Pilates Bandı ile Kol Egzersizleri

Pilates bantları kasların güçlendirilmesi ve yapılan egzersizlerin zorluk derecesini artırmak için pratik bir araçtır. Bu egzersizimizde kol bölgesine odaklancağız ama pilates bantları ile vücudunuzun farklı bölgelerini özel olarak çalıştırabilirsiniz.

 

Pilates bandını b-fit Shop’tan hemen almak için tıklayın.

 

Pilates bandını yere serin. Tam ortasına gelecek şekilde iki ayağınızla bandın üstüne çıkın. Ayaklarınız omuz başlarınızla aynı hizada olacak şekilde iki yana açık dursun. İki elinizle iki yandan bandı tutarken kollarınızı düz bir şekilde aşağıda bırakın. Nefes alarak kollarınızı dirseklerden bükerek kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırın. Nefes vererek ilk pozisyonunuza dönüş yapın. 20 kere bu hareketi tekrar edin.

 

 

Pilates Topu ile Karın ve Üst Vücut Egzersizleri

Pilates topu, formunuzu korumak ve sıkı bir vücut yapısına sahip olmak için yaptığınız egzersizleri daha eğlenceli ve verimli bir hale getirir. Egzersiz hareketlerinizi çeşitlendirerek rutininizi zenginleştirebilir ve motivasyonunu artırabilirsiniz. Bu egzersizimizde karın ve üst vücut kaslarına odaklanacağız ama pilates topları vücudunuzun farklı bölgelerini etkin bir şekilde çalıştırıp daha kısa sürede sonuç almanıza katkı sağlar.

 

Pilates topunu b-fit Shop’tan hemen almak için tıklayın.

 

Topuklarınızı birleştirerek ayaklarınızı V harfi yapın ve duvara dayayın. Topun üstüne yüzüstü yatın. Leğen kemiklerinizi topa yaslayın. Nefes alın ve leğen kemikleriniz topun üstündeyken, göğsünüzü ve kollarınızı kaldırın. Kollarınız kulaklarınızın yanından ileri doğru uzanırken göğsünüz karşıya doğru açık durmalı. Ayak, bacak, gövde ve kol bir doğru üstünde olmalı. Nefes verirken dirseklerinizi bükerek vücudunuzun iki yanına indirin. Hareketi 10’arlı 3 set yaparak tekrarlayın.

 

 

Pilates Çemberi ile Bacak Hareketleri

Pilates çemberi, esnek malzemeden üretilen, yanlarda iki tutacağı olan bir spor ekipmanıdır. Kilo verme sonrası oluşan sarkmaları gözle görülür şekilde azaltan ve çabuk sonuç almanıza da yardımcı olur.

Bu egzersizimiz sadece iç bacak yağlarınızı yakmanıza yardımcı olmayacak aynı zamanda sırtınızı da çalıştıracak.

 

Pilates çemberini b-fit Shop’tan hemen almak için tıklayın.

 

Pilates matınıza sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı dizlerinizden bükerek ayaklarınızı yere basın. İki bacağınızın arasına, diz kapaklarınızdan basenlerinize doğru uzanan bölgeye pilates çemberini yerleştirin. Çemberi iki dizinizin arasında sıkıştırırken aynı zamanda kalçanızı yukarı kaldırın. Bu pozisyonda 20 saniye boyunca durun. Kalçanızı yavaşça indirirken dizlerinizi de bırakın. 10’ar defadan 3 set olarak egzersizi tekrarlayın.

Önceki makale Meme Kanserine Karşı Kendinizi Koruyun
Sonraki makale İklim Dostu Bir Yaşam Sürmek Mümkün