Salonda yapılan sporlar neden daha iyidir? b-fit antrenörleri cevaplıy— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Salonda yapılan sporlar neden daha iyidir? b-fit antrenörleri cevaplıyor!

Salonda yapılan sporlar neden daha iyidir? b-fit antrenörleri cevaplıyor!

Burası sadece spor değil, yaşam merkezi

“Salonda yapılan sporun en iyi tarafı yeni arkadaşlar edinmek” diye başlıyor sözlerine İzmir Aliağa üyelerimizden Devrim Sökmen ve hemen arkasından ekliyor: “Burada öyle dostluklar edindim ki, fazlalıklarımdan kurtulmak bonusu oldu. Her  gün istediğim zaman gidiyorum. Zorlama yok, sıkma yok, hoca öğrenci ilişkisinden çok, abla-kardeş gibi bir ilişkimiz var buradakilerle!”  Elbette Devrim Hanım'ın b-fit'i bu kadar çok sevmesinin tek nedeni bu değil. Diyetisyenler ve antrenörler eşliğinde tam 15 kg. vermiş Devrim Hanım. Görenler gözlerine inanamamış önce. Ne de olsa, kendini bildi bileli hafif kilolu sayılırmış ve daha önceki deneyimleri başarısızlıklar yaşamış.  “Sizi b-fit'te bu kadar motive eden şey neydi?” diye sorduğumuzda tereddüt etmeden “ortamı” diyor. “En çok ortamını sevdim! Gelenler de, hocalar da çok sıcakkanlı ve ilgililer, ayrıca kalabalık olmadığı için, kafamızdan geçen her soruyu hocamıza sorma imkanına sahibiz ve bu da bizi inanılmaz güçlü hissettiriyor.”

Burası sadece spor değil, yaşam merkezi

Bu arada Aliağa Şubesi antrenörü Damla Karaca alıyor sözü. “Çünkü burası sadece bir spor değil, aynı zamanda yaşam merkezi” diyor. Üyelerimizin burada olmaktan çok mutlu olmalarının diğer bir nedeni de son derece kontrollü bir alanda çalışıyor olmaları. Onlar biliyorlar ki, burada geçirdikleri 30 dakikada tam da ihtiyaçları olan bölgelere odaklanıyoruz. Zira Türk kadınının en büyük problemi bölgesel olarak görüntülerinde rahatsızlıklar. Salonumuzda ısınmadan sonra bu alanlara yöneliyoruz  ve özel seanslar düzenliyoruz. Bu nedenle de etkili sonuçlar alıyoruz. Ayrıca diyetisyenlerimiz eşliğinde beslenme alışkanlıklarını değiştiriyor, hayat boyu kalıcı bir sistem oluşturuyoruz.”

Fiziksel rehabilitasyon da sağlıyoruz

Her ne şekilde olursa olsun sporun sadece vücudu şekillendirmediği, endorfin hormonunun salgılanmasını sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği bir gerçek.  Hatta bazı fiziksel ve ruhsal rahatsızlıkların tedavisine büyük katkıda bulunuyor. B-fit antrenörlerinden Nilüfer İpek tam da bu noktaya dikkat çekiyor. “Düzenli spor vücudu daha dirençli yapıyor ve fiziksel rahatlama sağlıyor. İlk başlarda tatlı bir yorgunluk verse de zaman ilerledikçe, insan sporsuz yapamaz hale geliyor. Spor bağımlılığın nedeni de bu. En azından faydalı bir bağımlılık. Üyelerimiz salonda planlı ve verimli çalıştıkları için bu faydaları çok daha net bir şekilde görebiliyorlar.”

“Toplu spor daha eğlenceli”

Pınar Varlıklıoğlu (üye)

“ Salon sporu kişiyi kesinlikle daha çok motive ediyor. Evet tek başına doğada yürümek de harika ama bir süre sonra sıkılıyorsun. Salonda farklı aletlerle, farklı sporlar yapma olanağımız var ve bu da bize çok iyi geliyor. Ayrıca para ödeyip, kayıtlı olmak, kaytarma riskini en aza indiriyor.”

Önceki makale Göğüs dikleştiren egzersizler
Sonraki makale Yeni başlayanlar için pilates hareketleri