Sudan Gelen Şifa: Yüzme Sporu— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Sudan Gelen Şifa: Yüzme Sporu

Sudan Gelen Şifa: Yüzme Sporu

Yaz sıcaklarının başlamasıyla sahiller şenlendi, deniz ve havuz sezonu açıldı. Aslında dört mevsim yapılabilen ancak yaz mevsimiyle popülaritesi artan yüzme sporu, hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak şifalıdır. Suyun sağladığı dirençle hem kuvvet antrenmanı yapar gibi hissederken hem de sürekli hareket edildiği için yükselen kalp atışı kardiyo yapıyormuş gibi hissettirir. İşte yüzmeyi özel bir spor yapan bu çifte etki. Suyun insanı sakinleştirmesi ve ağrılarını dindirmesi ise cabası. Yüzmenin sağlığa faydaları da saymakla bitmez ama haydi gelin en önemlilerini yakından inceleyelim.

1-Yüzmek, vücudunuzdaki tüm kasları yoğun antrenmanlarda bile çalıştırmadığınız kadar çalıştırır. Kemik ve kas sistemine destek olarak vücudunuzdaki tüm kas grupların sağlıklı bir şekilde aktive olmasını sağlar.

2- Vücudunuzun koordinasyonunun gelişmesine katkı sağlar ve denge mekanizmasını geliştirir.

3- Eklemlere suyun kaldırma kuvveti sayesinde daha az yük biner. Bu nedenle her vücut tipinin yapabileceği ve hatta profesyonel spor hayatını bitirmiş veya sakatlanmış sporculara bile tavsiye edilen şifalı bir spor dalıdır.

4- Kalp ve damar sağlığı açısından çok yararlıdır. Kalp krizi geçirme riskini azaltır.

5- Omurga sağlığı destekçidir, postürü düzenler. Baş, boyun, bel ağrıları için birebirdir.

6- Fiziksel faydalarının yanında ruhsal faydası da çok olan yüzme, yüzerken salgılanan serotonin ve dopamin hormonu sayesinde ruh sağlığına destekleyicidir.

7- Hücrelere eşit oranda oksijen gitmesini sağlar ve bu sebeple bağışıklık sistemini güçlendirir.

8- Yüzerken suyun içinde rahatlayan eklemler ve kemikler sayesinde esnekliğinizi artırır.

Suyun şifası ile birleşen yüzme sporu hem fiziksel hem ruhsal olarak hayatınızı değiştirecek faydalara sahip. Yaz aylarının gelmesi ile hayatınıza bol bol yüzmeyi ihmal etmeyin.

Önceki makale İklim Dostu Bir Yaşam Sürmek Mümkün
Sonraki makale Ramazan Ayında Vücudunu Dinle: Doğru Beslenme ve Egzersiz Önerileri