Kadınlara sporla kazanç çağrısı— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Kadınlara sporla kazanç çağrısı

Kadınlara sporla kazanç çağrısı

Şubeleşmesini hızlandırmayı amaçlayan spor salonu zinciri b-fit, sadece kadınlara franchise verecek. 500 bin - 1 milyon lira arasında yatırımla kurulan bir b-fit şubesinin en fazla bir yılda kendini amorti ettiği belirtiliyor.

Röportaj: Ebru SUNGUR - Milliyet

Her yaş grubu ve her gelir seviyesinden kadına spor yapma alışkanlığı kazandırma amacıyla yola çıkan b-fit, kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınlara istihdam yaratmak yoluyla kadının ekonomik ve sosyal hayattaki gücünü artırmak için sadece kadın girişimcilere franchising veriyor. b-fit Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Topal, “Franchise alan kişilerde aradığımız en büyük özellik, koşulsuz güler yüzlü, soruna değil çözüme odaklı, pozitif yaklaşıma sahip kadınlar olması” diyor. Burcu Topal, franchise koşullarıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

b-fit şubesi açmanın ortalama maliyeti nedir?

b-fit merkezi açmanın maliyeti bulunulan şehre, lokasyona ve spor merkezinin metrekare büyüklüğüne göre değişim göstermektedir. Franchising bedeli dahil ortalama 500 bin TL ile 1 milyon TL arasında hizmet vermeye hazır bir b-fit açılabilir. Harcanacak para, yeni franchise’mızın isteklerine göre değişkenlik göstermektedir. Yer bulma, tabela tasarımı, cephe giydirme, iç dekorasyon, satış ve pazarlama desteği, oryantasyon gibi tüm alanlarda birlikte çalışıyoruz. b-fit’in tüm yeni kadın girişimcilerine ve antrenörlerine eğitim ve oryantasyon veriyoruz. Yer seçiminde bir haritalama programı kullanıyoruz ve bu sayede hedef kitlenin en yoğun olduğu noktayı direkt franchise adayına öneriyoruz. Böylece potansiyeli yüksek, doğru lokasyonda merkez açabiliyoruz.

Girişimcilerden franchise bedeli alınacak mı?

b-fit’in franchising bedeli 349 bin TL + KDV’dir. Bu bedele spor ekipmanları, spor materyalleri, mobilyalar, kurumsal kimlik basılı materyalleri, tekstil ürünleri gibi pek çok malzeme ve ürün dahildir.

- b-fit ile şubeleri nasıl bir gelir paylaşım modeli ile çalışıyor?

Her b-fit merkezi genel merkezden bağımsız bir ekonomi döngüsüne sahiptir. Yeni açılan merkezin tüm kazancı kendisine aittir, marka olarak kazançtan ya da kârdan para almamaktayız. Her ay düzenli ödenen reklam royalty ücreti (2023 yılının sonuna kadar 2900 TL + KDV) dışında ekstra ücret alınmaz.

- b-fit şubesi açmanın fiziksel koşulları neler olacak?

En az 120 metrekare bir salon olmalı. Bu alanın 40 metrekaresi spor bölümü için ayrılmalı. 1 soyunma odası, 2 duş ve 1 tuvalet bulunmalı. Ufak bir kafe bölümü olmalı. Hane sayısının yüksek olduğu bir lokasyonda yer almalı. Tüm bu süreç franchise satış ve operasyon ekipleri tarafından desteklenmektedir. Başvurunun onaylanması sonrasında merkez kontratı yapılarak çalışmalar başlatılıyor. b-fit olarak yer bulunması, dekorasyon, açılış öncesi tüm hazırlıklarda ve merkezin açıldığı ilk günlerde şube ile çalışıyoruz. Antrenör işe alımı için de şirket kaynaklarımızdan adayları yönlendirerek destekliyoruz. Şubenin ve tüm ekibin eğitimlerini tamamlayarak şubeyi tam donanımlı olarak açılışa hazır hale getiriyoruz.

En fazla 1 yılda kendini ödüyor

- Yeni açılan bir b-fit şubesi, yatırımını ne kadar sürede amorti eder?

Tüm gelir modellerinde yatırımın amorti edilmesi süresi 6 ay ile 1 sene arasındadır. Fakat 17 yıllık tecrübelerimiz sonucunda 4 ay gibi kısa sürede yatırım maliyetini çıkaran ve para kazanmaya başlayan merkez sahiplerimiz olduğunu biliyoruz. Doğru lokasyonda ve doğru işletmecilik anlayışı ile yola çıkan tüm franchise’larımız kısa sürede yüksek kazançlar elde etmeye başladı.

Uzman ekipler istihdam edilecek

- b-fit şubesi açacak olan girişimcilerin çalıştıracağı personelin özellikleri neler olacak?

b-fit’te görev alacak antrenörlerin beden eğitimi mezunu ya da dışardan eğitim almış kişiler olması gerekmektedir. b-fit merkezde çalışacak antrenörlerden en az birinin federasyondan alınmış ikinci kademe sertifikası olmalıdır. Diğer yandan merkez sahiplerimizin spor eğitimi veya tecrübesi olması gerekmiyor. Koşulsuz güler yüzlü, çözüm odaklı ve pozitif yaklaşımı olan, insanlarla vakit geçirmeyi seven, çalışkan ve zorluklar karşısında kaçmayı değil hayatın içinde yer almayı seçmiş tüm kadınlar b-fit franchise’ı olabilir.

Önceki makale B-FİT'İN YENİ HEDEFİ YURT DIŞI
Sonraki makale b-fit hem spor yaptırdı hem istihdam sağladı