"KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN KADINLARI B-FİT'E BEKLİYORUZ"— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
"KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN KADINLARI B-FİT'E BEKLİYORUZ"

"KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN KADINLARI B-FİT'E BEKLİYORUZ"

b-fit franchise'ı olarak başladığı yolculuğa markanın Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam eden Burcu Topal ile bir araya geldiğimiz Ekim sayımızda, kadınların hayatına dokunan bir işletme olarak hayata geçirdikleri projeleri ve franchise sistemlerinin detaylarını konuştuk.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinize yeni başladınız, öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Burcu Topal'ın Yönetim Kurulu Başkanlığında b-fit'in vizyonunda neler değişecek, sektörel deneyim ve tecrübelerinizle b-fit'i nasıl bir konuma taşıyacaksınız?

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, b-fit, 18 yıldır kadın girişimciliğini destekleyen, kadınlara istihdam yaratan bir marka. Amacımız hiç değişmedi, kadın girişimciliğini desteklemek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz, b-fit Yönetim Kurulu Başkanı olmadan önce 2 yıl markanın Osmaniye Kadirli merkezini işlettim, b-fit franchise'ı olarak; ihtiyaçlarımız, önceliklerimiz, olmazsa olmazlarımız ve isteklerimiz konularında kişisel deneyim kazanma şansım oldu. Bu yüzden gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki; b-fit kadın odaklı bir marka olmanın yanında zamana ayak uydurarak, kendini revize eden ve ihtiyaçlar doğrultusunda plan ve projeler üreten bir marka olarak yoluna devam edecek. Şunu da çok önemsiyorum; ben bir b-fit franchise'ı olarak çıktığım yolu; kazancım ve kazanımlarımla markanın Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürmeye devam ediyorum, b-fit'in kadın girişimcilerin hayatına maddi manevi nasıl dokunduğunun yaşayan bir örneğiyim. Bundan sonraki adımlarımız daha çok kadını kapsamak, daha çok kadına girişim fırsatı ve istihdam sağlarken; Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınlara spor ve sağlıklı yaşam hizmeti sunmak olacak.

Kadınların hayatına dokunan bir işletme olarak yılın bu zamana kadarki sürecini göz önünde bulundurduğumuzda hangi projeleri hayata geçirdiniz, Türkiye'de nasıl bir büyümeye ulaştınız?

Pandemi sırasında bilinçli bir hamle ile küçülmeye gidilmişti. Şimdi ise yeniden büyüme hedefi ile planlamamızı gerçek kılıyoruz. Şu an Türkiye'nin dört bir yanında daha önce bulunmadığımız il ve ilçeler başta olmak üzere, talep gören noktalar için franchise görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz kontrollü büyümek, bu sebeple ilk hedefimiz yeni senede 100 franchise noktası yaratmak. Diğer yandan her yaş ve gelir grubundan kadına spor ve sağlık hizmeti verme mottomuzu sosyal projelere yansıtıyoruz. Bu yıl Denizli Bozkurt Kadın Açık Ceza infaz Kurumu'ndaki kadınların kullanımına ücretsiz bir b-fit merkezi sunduk. Deprem bölgesindeki kadınlar için yine ücretsiz olacak b-fit merkezi açmak için çalışmalar yürütüyoruz.

Franchise sistemine dahil olarak güçlü bir büyüme sürdüren b-fit'in franchise koşullarından bahseder misiniz, yatırımcı adaylarına sağladığınız avantajlar nedir?

Bir markanın çatısı altında iş kurmak her zaman avantaj sağlar, b-fit, Türkiye'nin en büyük spor franchise markası ve 18 yılın getirdiği tecrübeler ile franchise'larına doğru yatırım hamleleri ve satış/pazarlama yönlendirmeleri yapıyor. Kullandığımız harita sistemi ile yerleşim alanlarında, talep sınıfının yoğun olduğu bölgelerde, doğru lokasyon bulunması konusunda destek veriyoruz. Bugün b-fit franchise olmanın ortalama maliyeti salonun lokasyonuna, büyüklüğüne, franchise'ımızın istek ve taleplerine göre değişkenlik gösterir. Franchise teklifimizin içinde salonda kullanılacak interval antrenman istasyon sistemi ekipman ve platformları, 2 adet tovver reformer, kafe alanı mobilyaları, karşılama alanı mobilyaları, soyunma odası mobilyaları, üye takibi ve iletişimi için kullanılacak bir bilgisayar programı, tekstil ürünleri, eğitimler, satış ve pazarlama desteği, kurumsal matbu ürünler, promosyon malzemeleri gibi franchise'larımızın bir merkez açmak için ihtiyacı olan hemen her şeyi sunuyoruz. Bununla birlikte tabela tasarımı, cephe giydirme, iç dekorasyon konularında da ilk günden itibaren birlikte çalışıyoruz. Franchise bedeli dahil ortalama 500.000 TL ile maksimum 1 milyon TL arasında bir maliyetle faaliyete hazır bir b-fit merkezi açılabiliyor. Kendi işini kurmak isteyen kadınları b-fit'e bekliyoruz. 

Önceki makale b-fit'ten Deprem Bölgesine Destek
Sonraki makale FRANCHISE EKOSİSTEMİ 65 MİLYAR DOLARA KOŞUYOR