Kadın Dayanışmasının En Sağlıklı Sonucu: b-fit— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Kadın Dayanışmasının En Sağlıklı Sonucu: b-fit

Kadın Dayanışmasının En Sağlıklı Sonucu: b-fit

Hayat, her kadından birçok kimliği aynı anda üstlenmesini bekliyor. İyi bir evlat, ilgili bir eş, sevgi dolu bir anne, bilge bir büyükanne, verimli bir çalışan, her daim desteğe hazır bir arkadaş... Toplumsal cinsiyetin gölgesinden kurtulup kendilerine biçilen rolün ötesinde bir yer edinmek için ekstra çaba göstermek zorundalar. Sadece kendileri için değil, modern ve adil bir toplumun inşası için de kadınların toplumsal hayata katılmaları, tüm yetenek ve potansiyelleri ile toplumsal değerleri oluşturmaya katkıda bulunmaları gerekiyor.

2006 yılında, kadınlarımızın önlerine çıkan engelleri aşmasına yardımcı olmak, hem ekonomik hem toplumsal hayattaki güçlerinin açığa çıkmasını sağlamak için çalışan bir platform olma hayali ile yola çıktık. Kadının gücünün daha iyi bir dünya yaratmak için özgürce kullanılabildiği bir platform olan b-fit Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi’ni kurarken, kadınlara imkan verildiğinde başarabileceklerinin sınırsız olduğuna inancımız tamdı.

Çok çeşitli sorumlulukları olan her yaştan ve toplumun her kesiminden kadın, herkesin her şeyi olmak için çabalarken kendileri için de bir şey yapmalıydı. Hem kendi işlerini kurmalarını, hem spor yapıp bedenen ve zihnen sağlıklı olmalarını, hem de kendilerine zaman ayırmalarını kolay ve erişilebilir kılmayı hedefledik.

Bu hedef kapsamında b-fit'i, kadınların kadınlara hizmet verdiği bir franchise sistemi olarak kurguladık. Çünkü girişimciliğin, kadınlara bilinen engeller kadar, görülmez engellerle de uzak olduğunu biliyorduk. Finansmana ulaşımdan toplumsal rollerin dayatılmasına kadar birçok farklı engel kadınları iş kurmaktan alıkoyuyordu ve bunu başarabilen şanslı azınlık da yolda aynı engellere takılıp beziyordu. Franchise sistemi ile bugüne kadar 350’den fazla kadının bu engelleri aşarak girişimcilik serüvenine başlamasını sağladık.

Bugüne kadar düzenli spor, sağlıklı beslenme ve sosyalleşme arzusuyla merkezlerimize gelen 750.000’i aşkın üyemiz, memnuniyetlerini etraflarındaki kadınlarla paylaşması daha çok kadının b-fit ailesinin bir parçası olmasına ve bu dönüşüme katılmasına ilham oldu. Biz hep birlikte Türkiye’deki spor endüstrisini erkek egemenliğinden çıkarıp kadınların damgasını vurduğu bir sektör haline getirdik.

Tükiye’nin dört bir köşesindeki merkezlerimizde istihdam ettiğimiz 2.500’ü aşkın kadın ve hizmet verdiğimiz 750.000’i aşkın üyemizle, sporun yanı sıra organize ettiğimiz 16.700 ek aktivite ile kadınların farkındalıklarını ve kendilerine olan inançlarını arttırmak için çabaladık ve çabalamaya devam ediyoruz. Kadının gücüne inanıyoruz ve elini attığı her işte başarıyı yakalayacağını biliyoruz.

Sektördeki 16 yıllık uzmanlığımızı ve tecrübemizi şimdi de benzersiz ve özgün bir deneyim yaratmak için yola çıkan yeni markamız b-fit Studio ile her yaştan ve her beden ölçüsüne sahip kadına ulaştırıyoruz. Toplumumuzun her kesiminden kadına, pilates ve diğer stüdyo egzersizleri ile sporu sürdürebilir ve ulaşılabilir kılıyoruz. İşletme sahiplerimizin Türkiye Cimnastik Federasyonu 2. Kademe Pilates Antrenörlüğü belgesine antrenörlerimizin 1. Ve 2. Kademe Pilates Antrenörlüğü belgesine sahip olması gerekiyor. Böylelikle, günümüzde egzersizi yaşamının bir parçası haline getiren her kadın, kendi anatomisine uygun egzersizler bulabileceği pilatese bir şans verirken, uzman kadrolardan kaliteli hizmet almalarını garantiliyoruz.

Kadınların hayata katılmasını, sağlıklı ve aktif bir yaşamı seçmelerini kolaylaştırdığımız, kadınlara özel spor ve yaşam merkezlerimiz ve stüdyolarımızla, kadın istihdamının ve kadın girişimcilerin sayısının artmasını sağlayarak ülkemizin ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirliğine katkı bulunurken bir yandan da toplumsal cinsiyet eşitliğine hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Türkiye ve dünyadaki pek çok kuruluş da bu sebepler girişimcilik modelimizi ödüllendirdi.

· 2009 Endeavor Girişimcisi,

· 2012 ASHOKA Fellow,

· 2012 Sabancı Vakfı Türkiye’nin Fark Yaratanı,

· 2012 ODTÜ Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü,

· 2013 Schwab Vakfı Sosyal Girişimcisi Ödülü,

· 2014 Capital, Kagider ve Garanti Bankası Kadın Sosyal Girişimcisi,

· 2015 Yeşil İş Konferansı Yılın KOBİ’si Ödülü bunlardan sadece bazıları.

 

‘İşimiz, gücümüz KADIN!’ diyor, tüm kadınları, üye, antrenör ya da b-fit girişimcisi olarak, kadının gücüyle her geçen gün daha da büyüyen ve güçlenen bu muhteşem ailenin bir parçası olmaya davet ediyoruz.

 

b-fit Spor ve Yaşam Merkezi Ekibi

Önceki makale Güne İyi Başlamak İçin Sabah Ritüelleri
Sonraki makale 2022’nin Yükselen Sağlık Trendi: Adaptojen Takviyeler