Yağ Yakıcı Süper Yiyecekler— b-fit | Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi
Yağ Yakıcı Süper Yiyecekler

Yağ Yakıcı Süper Yiyecekler

1)   Yağsız yogurt

Günde üç öğün yağsız yoğurt yemek, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı oluyor.

2) Protein tozu

Protein karışımlarının sadece kaslara değil, kilo vermeye de yaradığını biliyor muydunuz? Günde iki kere protein tozu karşımı içebilirsiniz. İster suyla için, ister yağsız sütle.

3) Köy peyniri

Günde en az 200 gram köy peyniri yiyin. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, 200 gram köy peynirinin içinde tam 32 gram protein ve kazein (sütteki protein maddesi) var. Bu iki madde sindirim sistemini çok iyi çalıştırıyor.

4) Somon balığı

Hepimiz somon balığının beyni güçlendirdiğini biliyoruz fakat önemli bir özelliğini her zaman atlıyoruz. İçindeki omega-3 kilo vermenize yardımcı oluyor. Diyet yapan insanların mönüsünde kesinlikle bulunması gereken somon, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

5) Kahvaltılık gevrek

Elbette, şekerli corn-flakes'lerden bahsetmiyoruz. Hani müsli veya yulaflı gevrekler var ya, onlardan işte. Her sabah kahvaltısında bu tür gevrekleri yiyen insanların %78’i, bir sene içinde 14 kilo vermişler.

6) Çorba

Günde en az bir kâse çorba için. Yapılan araştırmalar gösterdi ki, haftada beş kez çorba içen insanların vücudunda yağ oranı gayet düşük.

7) Greyfurt

Günde üç kez yarım greyfurt yiyin. İçeriğinde bolca bulunan C vitamini, yağ kütlesinin etkisini hatırı sayılır ölçüde azaltıyor.

8) Antep fıstığı

Günde bir veya iki avuç Antep fıstığı yemeye ne dersiniz? Aldığınız kaloriyi unutun, içindeki protein fazlası sizi gerçekten çok mutlu edecek. Aynı zamanda kan şekerinin de düzenlenmesine yardımcı oluyor.

9) Yumurta

Yumurtaya ait kötü izlenimi geçmişte bırakın ve beyaz mucizenin tadına bakın. Günde üç yumurta yiyerek 12 hafta içinde kas ve yağ ölçüsü bakımında çok güzel bir vücuda sahip oluyorsunuz.

10) Fasulye

Öğünlerinizin herhangi birinde bir kaşık fasulyeye kesinlikle yer verin.

Böbreklere olan faydasının yanında, kan şekerine uyguladığı başarılı tempoyla iyi bir kilo kaybına ve güçlü, sağlıklı, zinde bir bedene sahip olmanızı sağlıyor.

Önceki makale Mutfaktaki Gizli Kahramanlar
Sonraki makale Spor Sonrası Tatlısı: Yoğurtlu Müsli